Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Fortsätt med skal och saft från en limefrukt. 1 lime, skal och saft. Pajfyllning 500 g nötfärs 1 påse tacokrydda 1 lime, skal och saft 1 chili 1 kruka färsk koriander 1 gul lök 1 kvisttomat 4 dl crème fraîche 150 g lagrad ost, riven
Det finns nästan inget smarrigare än vit chokladmousse, gärna med lite lime tillsatt. Därför är jag så glad att ha hittat den perfekta vita chokladmoussen där man tillsätter lite CremeFraiche
Tillsätt limesaften och blanda väl, tills den tjocknar. Blanda i mjölk- och limesaftblandningen. Bred på crème fraîche, garnera med limeklyftor, lime-skal och myntablad
Pressa limen och rör ihop saften med vatten, créme fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Här kommer receptet på supergoda Lime/chili grytan3-4 port500g fläskfilé1 tsk salt1 dl vatten2 dl créme fraiche2 msk kalvfond1/2-1 tsk sambal oelek1 tsk äkta soya1 msk honungsaft av 1 limeGör så här
Mixa chili, limesaft. 0,5 röd chili 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft 1,5 dl crème fraiche 1 förpackning 5-minuterssill (420 g) 0,5 rödlök, finhackad Dela, ta bort kärnorna och strimla chilin. 1 lime. 1,5 dl crème fraiche
När såsen svalnat till ljummet rör du ned parmesan och smetana/crème fraiche. Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme