Skala och riv eller finhacka ingefäran. Rör i crème fraiche, rör om och koka upp. 11 tsk hackad färsk ingefära. 11 dl kokbar crème fraiche. Fräs spenat, paprika, vårlök, vitlök, chili och ingefära i 2 msk olivolja eller smör några minuter i en panna med höga kanter
Rör samman cremefraiche, ägg, florsocker och ingefära och häll i det förgräddade pajskalet. Annars kan cremefraiche smaksatt med honung funka bra liksom vanlig vispgrädde eller vaniljsås
Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar, och kör soppan i mixer eller matberedare. Tillsätt ingefära och smulade buljongtärningar, låt dem fräsa med någon minut
Blanda crème fraiche, ingefära, vitlök och örtkrydda. Ingefära är riktigt gott att smaksätta mat med. För att skala ingefära så är det bästa sättet att använda en liten sked och "skrapa" bort skalet