Creme fraiche fond recept

Recept: grön ärtsoppa med creme fraiche och löjrom

Recept: grön ärtsoppa med creme fraiche och löjrom

en skvätt grönsaks- eller kycklingfond. Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Crème Ninon – soppa på gröna ärtor & bubbelvin

Crème Ninon – soppa på gröna ärtor & bubbelvin

Lägg en klick vispad crème fraiche och häll i ett par cl mousserande vin i varje tallrik. 8 dl kycklingbuljong, vatten + fond/tärning. 2 dl + 1,5 dl crème fraiche – obs feta sorten med 34 %. Ta upp timjan och häll i 2 dl crème fraiche. Vispa ca 1,5 dl crème fraiche så att den blir som vispad grädde
Snabbkyckling med chili-crème fraîche

Snabbkyckling med chili-crème fraîche

Tillsätt fond, crème fraîche och mjölk. 1 msk kycklingfond. 2 dl crème fraiche mexican chili (eller annan chili-cf). 1 msk kycklingfond
Kyckling gratäng

Kyckling gratäng

Tillsätt sedan fond, grädde, mango chutney, cremefraiche, salt, peppar och soya. 2 dl cremfraiche. 1 msk kalvfond. 2 dl cremfraiche. 1 msk kalvfond
Urgod Fläskfilégryta

Urgod Fläskfilégryta

Vispa ihop grädde, soya, crème fraîche, vatten, kalv fond, senap i en kastrull och låt sjuda upp. 2 dl cremefraiche. 3 – 4 msk kalvfond. 2 dl cremefraiche. 3 – 4 msk kalvfond
Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl cremefraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Vispa cremefraichen hårt tills den blir fast, detta tar ca 3-5 min med en elvisp. Vänd fisken och häll i vin, fond och vatten och låt sjuda tills fisken är nästan klar, ca 5 minuter beroende på tjockleken av fisken. 1 dl cremefraiche. 2 msk koncentrerad fiskfond
Lyxig soppa på en helt vanlig torsdag

Lyxig soppa på en helt vanlig torsdag

3 msk hummerfond. 1 dl crème fraiche. Tillsätt salt, sambal oelek, dill, vatten, fond, fiskbuljongtärning, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. 3 msk hummerfond. 1 dl crème fraiche
Kycklinggratäng

Kycklinggratäng

Blanda cremefraiche, grädde, fond, chilisås och pressad vitlök i en bunke. 1 burk cremefraiche (lätt går bra). 1 msk kycklingfond. 1 burk cremefraiche. 1 msk kycklingfond
Kyckling i krämig vitlökssås

Kyckling i krämig vitlökssås

Häll på vattnet, grädden, fraichen, fonden och vitlöksosten. 3 - 4 kycklingfiléer ½ gul lök 2 vitlöksklyftor 1 dl vatten 1 burk creme bonjour grekisk vitlök 2 dl grädde 1 dl cremefraiche 1 - 2 msk kycklingfond salt och vitpeppar. 1 burk creme bonjour grekisk vitlök. 1 dl cremefraiche. 1 - 2 msk kycklingfond
Helstekt fläskfilé, potatiskaka och pepparrotscreme…

Helstekt fläskfilé, potatiskaka och pepparrotscreme…

Jag hade egentligen ingen tanke om hur denna creme skulle göras mer än att pepparrot och cremefraiche skulle ingå men efter shoppingen så hade jag även Mascarponeost med mig hem vilket såklart skulle få ingå
Kycklingfile i ugn

Kycklingfile i ugn

Koka upp grädde, fond, créme fraiche, balsamvinäger och pressad vitlök under omörning. 2 msk kyckling fond. 2 dl cremefraiche. 2 msk kyckling fond. 2 dl cremefraiche
Fisksoppa

Fisksoppa

Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Rör ner tomatpuré, salt, timjan, vin, basilika, hummerfond och buljongtärning
Kyckling och ädelostgratäng

Kyckling och ädelostgratäng

Tillsätt fond, crème fraiche och ädelost och koka sakta någon minut till den blir slät. 2 dl crème fraiche. 5 st Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond