Ica i Torsås får släppa ifrån sig crème fraiche och ansjovis. Hacka dillen och ansjovisen. Och efter ett tag har man en lätt kryddig dill & ansjovis-crèmefraiche som passar bra till fiskburgare och stekt torsk
Häll sedan ner de grovrivna morötter tillsammans med Cremefraiche och hackade ansjovisfiléer. Ingredienser400 gram morötter1 burk Cremefraiche 34% (lägre fetthalt blir för vattnig ihop med morötterna)1 bananshalottenlök1 burk ansjovisfiléer1 vitlöksklyfta1 dl oliver av bättre märkeSalt & pepparGör så här1. 1 burk ansjovisfiléer
Klicka på rom och cremefraiche. creme fracihe. Salta minipizzor med ansjovis och parmesan. Toppa med cremefraiche, rom, hackad rödlök och nymalen svartpeppar
Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/makrillen på smörgåsen, eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3. 2 dl cremefraiche. Koka ihop cremefraiche, vatten och fiskbuljong ca 5 minuter. 2 dl cremefraiche
Det blev crostini med cremefraiche och sikröm, krustader fyllda med västerbottensost, karamelliserad lök och ansjovis och till sist rökt renstek med västerbottensost och pepparrot på rågkex
Rör samman crème fraiche, majonnäs, lök, örter och sill. Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår
Den andra rätten, fyllda kokta ägg med äggule- och ansjoviskräm, var en väldigt pillig och tidskrävande rätt då man försiktigt ska pilla ur gulan ur det kokta ägget och mixa den med ansjovis och cremefraiche för att sedan fylla det som är kvar av ägget igen med den nu utblandade äggulan