Creme fraiche ansjovis recept

Dill- & ansjovis-crème fraiche till fisk

Dill- & ansjovis-crème fraiche till fisk

Ica i Torsås får släppa ifrån sig crème fraiche och ansjovis. Hacka dillen och ansjovisen. Och efter ett tag har man en lätt kryddig dill & ansjovis-crèmefraiche som passar bra till fiskburgare och stekt torsk
Potatisflarn med ansjovis

Potatisflarn med ansjovis

Fördela ansjovisfiléerna över. 12 dl crème fraiche. 11 burk ansjovisfilé, 125 g. 1Blanda rödlök, gräslök, ost och crème fraiche
Torskgratäng med ansjovis

Torskgratäng med ansjovis

Hacka ansjovisen och blanda med dill, crème fraiche och ost. 1 st burk ansjovis. Tina torsken och lägg den i en smord ugnsfast form
Morotssås med ansjovis

Morotssås med ansjovis

Häll sedan ner de grovrivna morötter tillsammans med Cremefraiche och hackade ansjovisfiléer. Ingredienser400 gram morötter1 burk Cremefraiche 34% (lägre fetthalt blir för vattnig ihop med morötterna)1 bananshalottenlök1 burk ansjovisfiléer1 vitlöksklyfta1 dl oliver av bättre märkeSalt & pepparGör så här1. 1 burk ansjovisfiléer
Cheesecake med ansjovis

Cheesecake med ansjovis

Blanda kesella, crème fraiche, hackad ansjovis och hackad gräslök. 150 g ansjovisfilé. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Servera med creme fracihe, citronklyfta, hackad rödlök, dill, rom och nymalen svartpeppar. crème fraiche
Mellans kalla buffé

Mellans kalla buffé

Mosa osten med en gaffel i fraichen och pressa i vitlöken. 2-4 dl lätt crème fraiche. 1 burk 240 g oliver med ansjovis
Tips på tilltugg till nyårs

Tips på tilltugg till nyårs

Klicka på rom och cremefraiche. creme fracihe. Salta minipizzor med ansjovis och parmesan. Toppa med cremefraiche, rom, hackad rödlök och nymalen svartpeppar
Nyårssnittar

Nyårssnittar

Blanda cremefraichen med ost, paprikapulver, svartpeppar, sweet chili och strimlad skinka. Blanda creme bonjour, riven ost, hackade tomater och oliver
Kryddig gubbröra på kavring

Kryddig gubbröra på kavring

Rör samman ansjovis, ägg, lök och crème fraiche. Skär ansjovisen i små bitar och hacka äggen. 1 ansjovis. 1 dl crème fraiche
Ugnsstekt lax med pressad potatis och citronsås

Ugnsstekt lax med pressad potatis och citronsås

Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/makrillen på smörgåsen, eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3. 2 dl cremefraiche. Koka ihop cremefraiche, vatten och fiskbuljong ca 5 minuter. 2 dl cremefraiche
SNITTAR OCH BUBBEL

SNITTAR OCH BUBBEL

Det blev crostini med cremefraiche och sikröm, krustader fyllda med västerbottensost, karamelliserad lök och ansjovis och till sist rökt renstek med västerbottensost och pepparrot på rågkex
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Rör samman crème fraiche, majonnäs, lök, örter och sill. Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår
Påskbuffé

Påskbuffé

Den andra rätten, fyllda kokta ägg med äggule- och ansjoviskräm, var en väldigt pillig och tidskrävande rätt då man försiktigt ska pilla ur gulan ur det kokta ägget och mixa den med ansjovis och cremefraiche för att sedan fylla det som är kvar av ägget igen med den nu utblandade äggulan