Men "Crème dela Crème" serverades ju inte av Mr Poe, utan självklart av "Aristocats" Edgar. Funderade här om dagen (med anledning av nyligen utläst "spökroman" av Susan Hill) på genom tiderna kända författare som briljant satt skräck i sina läsare
Ingrédients Pour 1/2 litre de crème 2 grandes feuilles degélatine (4 à 5 g) 250 g delait (25 cl) 50 g de sucre 40 g de jaune d’oeuf (2 ou 3 jaunes) 25 g de fécule de maïs (type maïzena) ½ cuillerée à café de vanille en poudre ou liquide (facultatif) 20 g de beurre 200 g de crème fraîche liquide entière froide
Han vill ha den stekt i skivor, jag strimlar köttet till en Sauté de Boeuf à la Parisienne. Jag tror aldrig jag har följt ett recept rakt av, men i det här fallet var det ovanligt lätt
Ett av dem är en variant på Tore Wretmans klassiska gröna ärtsoppa som funkar utmärkt på sommaren. Härom dagen kundede flesta av våra medlemmar hämta ut den femte lådan i ordningen
När det kokar, stäng av plattan. Tänk på att inte steka dem för länge. Låt riset vara kvar ett tag på plattan flytta sedan av kastrullen och ställ någon annanstans
Regionen är omtalad för sina fina mejeriprodukter och då kanske framförallt sin grädde. Ingredienserna är anspråkslösa och knappast uppseendeväckande, men ändå känns den här sautén mycket lyxig
Fördela chèvrecrèmen på rödbetorna och toppa med valnötterna och lite ringlad honung. Mixa chevréosten tillsammans med crème fraiche och ställ in i kylen så den blir lite hårdare