Går man till systembolaget kan man köpa Cremedecassis, en fransk söt svartvinbärlikör. Men svartvinbärslikör är ju så mycket roligare att blanda till själv, som ett led i tillvaratagandet av trädgårdens gåvor till hushållet
Julen är över och det är dags att börja tänka på nyår. Cassis dream. Så vad passar väl bättre än att jag delar med mig av tre nya recept som jag varmt kan rekommendera till nyår
finns bl a cremedecassis. Mousserande vin. Kör jordgubbarna hastigt i en mixer. Lägg 5 isbitar i varje glas och fyll på med hälften/glas av jordgubbssmeten, likören och fyll sedan på med vinet
Oj, vad vi hade trevligt igår. Även om jag svettades över den där oxfilén ett tag. Ni som undrade vad som stod på menyn så kommer den här tillsammans med alla recept
För ett icke rått alternativ så marinera jordgubbarna i lite Crème decassis, Limoncello, hallonlikör eller något annat gott som faller er i smaken och servera med lättvispad grädde (gärna med en uns vanilj eller socker i)* Det är en väldigt energirik dessert på grund av alla nötter (det kan t o m hända att det finns ett par msk riven kokos i också) och räcker till fler mindre portioner, lite bara som något sött avslut på en större middag
Vispa ihop konjak och creme fraiche i en skål. Nectar Cassis Noir de Bourgogne. En härligt smakrik paté eller kräm på svamp, som blir aptitretande tilltugg på rostade skivor av mörkt bröd eller baguette
När man som jag råkar vara gift med en man som praktiskt taget vuxit upp i ett jordgubbsland, och som redan i späd ålder förätit sig på dessa röda bär, är vi inte en familj som direkt frossar i jordgubbar, när de är i säsong