Läs gärna även om min goda Cremé brulée och Cremé Catalana här nedan. Cremé caramel är en klassisk dessert som passar till de flesta festliga tillfällen, både som en god avslutning på en trevig middag eller som dessert på julbordet
Ny temamiddag. En fantastisk sådan. Temat var spanskt och tapas. Vi gjorde som vanligt för mycket mat… och hur spanska vissa rätter var kan ju diskuteras
Till efterrätt när vi ätit löksoppa häromdagen serverade jag CremaCatalana, Spaniens svar på crème brulée, som med smak av apelsin och stjärnanis har en vintrigare smak och passar extra bra så här års
Cremacatalana y fresas. Desserten kallas även crema de Sant Josep, crema quemada, eftersom många spanska familjer lagar den som efterrätt på den helige Josefs dag den 19 mars. Cremacatalana, 8 pers
En söndagsutflykt är alltid härligt,. vi styrde kosan till Bouzigues för en lunch med ostron. Det är en fascinerande by där det väl bor drygt 1500 personer och det finns mer än 20 skaldjursrestauranger
Efterrätterna här är förberedda i förväg, så vi hann lätt beställa in espresso och en helt perfekt crema de catalana att dela med 20 minuter kvar innan nästa sittning