I år tog jag ut svängarna lite mer när jag gjorde tilltugg till ett glöggmingel och bakade en mjuk, glutenfri, pepparkaka som jag täckte med en frosting gjord på mögelost och creamcheese
Förbered frostingen genom att vispa samman creamcheese och sötning. Frosting. Bred på frostingen på den avsvalnade kakan och toppa med flagad mandel som rostas i en gryta tillsammans med lite sötströ, kanel och kardemumma
Anledningen till att jag använder mascarpone är att det har en mild och mjuk smak, men den som önskar kan byta ut det mot valfri annan produkt med samma tjocka konsistens (såsom creamcheese, smaken blir då så klart också annorlunda)
vaniljkräm, hallonmousse, chokladmousse, glasscreme, creamcheesefrosting, fluff eller annat gott. Saftigare går inte att hitta och receptet är helt glutenfritt och istället bakat med mandelmjöl
Apelsinkaka med frosting. Frostingen var som pricken över i. Originalreceptet innehåller sötningmedel både i själva kakan och i frostingen men jag har valt att använda en liten mängd honung istället
Whipped creamcheesefrosting. Vispa ihop creamcheese, sukrin mellis och vaniljpulver med elvisp. Tårtan är täckt med färskostfrosting och dekorerad med smält choklad