Crêpes parmesan recept

Victors crêpes med räkstuvning

Victors crêpes med räkstuvning

Stek crêpes i en klick smör tills gyllenbruna och så att de stelnar på ovansidan. När alla crêpes är klara så är det dags för räkstuvningen
Crepes Maxim´s

Crepes Maxim´s

1 dl riven ost gärna schweizertyp eller parmesan. 1. Blanda mjöl, salt, grädde och en del av vattnet. Vispa till en jämn smet
Crêpes

Crêpes

Inför lunchen skalade jag sedan räkor, kokade in skalen med diverse örter, grönsaker, salt, vitpepparkorn och tomatpuré till en god fond som jag sedan hade som bas till en béchamel som blandades med en rejäl näve riven parmesan
Julmatsrester- några tips

Julmatsrester- några tips

Capricciosa-crêpes. riven parmesan. Lägg upp crêpesen på tallrikar. Servera med repad, färsk timjan och rikligt med parmesan
Parmesancrêpes med kyckling, svamp och spenat

Parmesancrêpes med kyckling, svamp och spenat

Crêpes. Koka upp grädden med parmesan under omrörning i en kastrull. Häll såsen över crêpesen och gratinera tills de får färg, ca 5 minuter. 4 msk parmesan. 5 dl parmesan. 5 dl parmesan
Släng aldrig köttrester! :)

Släng aldrig köttrester! :)

Det kokta köttet kan du använda som fyllning i crêpes, paj eller till gratäng. Blanda i den rivna parmesanen också

Great green soup

som fyllning i crêpes, pastarätter och som idag en jättegod soppbas till en supersnabb grön soppa. Man kan servera soppan med nyriven parmesan om man vill och det är verkligen inte fel att tillsätta några strimlor soltorkad tomat
Bolognese på mitt sätt

Bolognese på mitt sätt

färskriven parmesanSkala och grovriv sellerin, skala och finhacka lök och vitlök. Servera till nykokt pasta med en driva parmesan
Fräscha smaker och somrig cider

Fräscha smaker och somrig cider

Crêpes. Placera ut rödbetorna på ett serveringsfat, garnera med ruccola, hyvla parmesanost över, ringla över brynt smör och strö på de rostade pinjenötterna
Jorden runt på 13 rätter

Jorden runt på 13 rätter

Tunt skurna och utbankade oxfiléskivor med flingsalt, svartpeppar, parmesan, ruccola och en riktigt god olivolja ringlad över
Crêpes med svamp, timjan & parmesan

Crêpes med svamp, timjan & parmesan

Middagspånet stod mellan vietnamesisk sallad eller crêpes. Handfull champinioner1/2 gul lök1 klyftta vitlökmycket färsk timjan1 dl turk-yog (kan bytas mot c-f eller kesella)1 dl riven parmesansalt pepparlite vinäger+ost på toppGör du dessa saker parallellt så går det ganska snabbt
Crepes med medelhavsröra

Crepes med medelhavsröra

ner lite parmesan. 5 st pannkakor (köpe)1/2 röd paprika1 dm zuccini1 dm aubergine1/2 röd lök1 vitlöksklyftalite riven parmesantimjanca 1 dl creme fraicheHacka gul lök fint och stek i olja
Spaghetti Bolognese Lisa style

Spaghetti Bolognese Lisa style

* Precis innan du ska servera, tryck i vitlök med pressen och häll i sockret (samt ev fräst bacon som legat på hushållspapper och fettat av sig) * Klipp över ytterligare persilja och ev färsk basilika * Servera över pastan (ta mycket sås och mindre pasta), riv över parmesan och lägg rikligt med ruccola över (C-vitamin, magnesium som ökar järnupptaget och järn) samt ringla äkta vällagrad balsamvinäger ovanpå (vinäger är mycket hälsosamt)
Tonfiskcrêpes

Tonfiskcrêpes

Crêpes är enkel och snabb mat. 3 burkar tonfisk½ pkt fetaost - tärnad1 burk créme fraiche3 msk tomatpuré 1 msk kapris1 rödlök - finhackad1 vitlöksklyfta - finhackad1 krm chiliflakessalt & peppar+ parmesanostBlanda smeten till crêpesen, ställ den kallt och låt den dra i minst 30 minuter. Strö över riven parmesan och gratinera i ugnen, ca 200 grader, i ca 15 min