Inför lunchen skalade jag sedan räkor, kokade in skalen med diverse örter, grönsaker, salt, vitpepparkorn och tomatpuré till en god fond som jag sedan hade som bas till en béchamel som blandades med en rejäl näve riven parmesan
Crêpes. Koka upp grädden med parmesan under omrörning i en kastrull. Häll såsen över crêpesen och gratinera tills de får färg, ca 5 minuter. 4 msk parmesan. 5 dl parmesan. 5 dl parmesan
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
40 g färskriven parmesan + lite extra att strö över. Strö över lite extra parmesan och gratinera i 225 graders ugnsvärme ca 10 - 12 minuter. 40 g färskriven parmesan + lite extra att strö över
som fyllning i crêpes, pastarätter och som idag en jättegod soppbas till en supersnabb grön soppa. Man kan servera soppan med nyriven parmesan om man vill och det är verkligen inte fel att tillsätta några strimlor soltorkad tomat
Crêpes. Placera ut rödbetorna på ett serveringsfat, garnera med ruccola, hyvla parmesanost över, ringla över brynt smör och strö på de rostade pinjenötterna
Middagspånet stod mellan vietnamesisk sallad eller crêpes. Handfull champinioner1/2 gul lök1 klyftta vitlökmycket färsk timjan1 dl turk-yog (kan bytas mot c-f eller kesella)1 dl riven parmesansalt pepparlite vinäger+ost på toppGör du dessa saker parallellt så går det ganska snabbt
ner lite parmesan. 5 st pannkakor (köpe)1/2 röd paprika1 dm zuccini1 dm aubergine1/2 röd lök1 vitlöksklyftalite riven parmesantimjanca 1 dl creme fraicheHacka gul lök fint och stek i olja
Låt parmesanbiten komma nära kanten mot din mage. Vik kalvköttet över parmesanbiten rakt fram först, därefter vik in sidorna och rulla ihop likt en crêpe
* Precis innan du ska servera, tryck i vitlök med pressen och häll i sockret (samt ev fräst bacon som legat på hushållspapper och fettat av sig) * Klipp över ytterligare persilja och ev färsk basilika * Servera över pastan (ta mycket sås och mindre pasta), riv över parmesan och lägg rikligt med ruccola över (C-vitamin, magnesium som ökar järnupptaget och järn) samt ringla äkta vällagrad balsamvinäger ovanpå (vinäger är mycket hälsosamt)
Crêpes är enkel och snabb mat. 3 burkar tonfisk½ pkt fetaost - tärnad1 burk créme fraiche3 msk tomatpuré 1 msk kapris1 rödlök - finhackad1 vitlöksklyfta - finhackad1 krm chiliflakessalt & peppar+ parmesanostBlanda smeten till crêpesen, ställ den kallt och låt den dra i minst 30 minuter. Strö över riven parmesan och gratinera i ugnen, ca 200 grader, i ca 15 min