Crêpes cointreau recept

Crêpes suzette

Crêpes suzette

Jag och min kärlek testade att göra crêpes suzette till efterrätt. 1/2 dl cointreau eller Grand marnier1/2 dl cognacSmält smöret
Crêpes Suzette II

Crêpes Suzette II

Lägg i crêpesen och ös över apelsinfettet. Tillsätt likör och konjak och skaka pannan så att crêpesen blir indränkta
Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Crêpes. 2 msk cointreau. 2 msk cointreau. Vispa mjöl, hälften av mjölken och grädde till en slät smet. Till-sätt resten av mjölken, salt och smaksätt med vaniljsocker och likör
Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Som ni förstår har jag inte flamberat sedan dess och jag har sörjt det faktum att jag inte vågat mig på Crêpes Suzette

Sockerfria crêpes med apelsin

Häll över Grand Marnier eller Cointreau. 1. Vispa mjölet med 1 dl mjölk till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken

Christinas tjeckiska palatschinken

Cointreau.  Blanda mjöl och salt i en bunke tillsammans med lite av mjölken. Vispa till en jämn smet och slå i ägget och svalnat smält smör

Crêpes Suzette med apelsinsås

eller Cointreau. Vänd crêpesen i den sjudande apelsinsåsen en i taget. eller Cointreau. Gör samma sak med alla crêpes

Crêpes Suzette

1/2 dl konjak eller cointreau. Blanda mjölet och hälften av mjölken. Vispa ihop till en slät smet. Vispa ner resten av ingredienserna

Crêpes med apelsin

Häll över Grand Marnier eller Cointreau. 1 tsk Grand Marnier eller Cointreau. Vispa mjölet med 1 dl mjölk till en klimpfri smet

Crepes Suzette I

1/2 dl konjak eller Cointreau. 1.  Blanda mjölet och hälften av mjölken. Vispa ihop till en slät smet. Vispa ner resten av ingredienserna

Crêpes Suzette II

Lägg i crêpesen och ös över apelsinfettet. Tillsätt likör och konjak och skaka pannan så att crêpesen blir indränkta

Crêpes Suzette

 Crêpes. 2 msk Cointreau, apelsinlikör. 2 msk Cointreau, apelsinlikör. 1. Vispa mjöl, hälften av mjölken och grädde till en slät smet

Apelsinrisplättar med glass och bärsås.

På bilden är det en sås gjord på björnbär, muscovadosocker och ett par matskedar cointreau. Vispa grädden och blanda den med gröten, tillsätt vaniljsocker och äggula, rör om till en klumpfri smet