Grädda några tunna pannkakor och gör crêpes istället. Och åt du en massa räkor häromdagen så hoppas jag du sparade skalen får då kan du göra världens godaste buljong och fixa till en snabb skaldjurssoppa
Det kokta köttet kan du använda som fyllning i crêpes, paj eller till gratäng. Och när du har tillräckligt med sådana "köttpåsar", kan du koka buljong på dem som du använder till en värmande soppa
Crêpes fyllda med en vegansk champinjonstuvning och keso. Tillsätt mandelsmör, havregrädde, buljong, soja, salt och peppar och låt gotta till sig på relativt låg värme
som fyllning i crêpes, pastarätter och som idag en jättegod soppbas till en supersnabb grön soppa. grönsaksbuljong fond, pulver eller tärning (Renée Voltaires lantbuljong är jättefin och utan glutamat och palmolja, men kostar tyvärr därefter)
Buljongen och en del av kokta fläskköttet gick till Rödbetssoppa och det mesta av köttet gick till fyllningen till Crepes med kött- och vitkålsfyllning
Den ena är fylld med riven ost och skinka, den andra med smörstekta champinjoner, kryddade med en bit svampbuljong (eftersom jag hade, fast jag slutat med buljong
till crêpes. Stek tunna pannkakor/crêpes. Rulla in fyllningen i crêpes. kokt kycklingkött från 1 helkyckling (jag kokade den länge, ca 4-5 timmar, buljongen använde jag dels i en köttgryta och dels frös in). 1 helkyckling (jag kokade den länge, ca 4-5 timmar, buljongen använde jag dels i en köttgryta och dels frös in)