Crêpes buljong recept

Crepes med färs

Crepes med färs

Sänk värmen och tillsätt buljong och soya. 1 msk konc flytande Knorr Kalvbuljong. Vispa samman mjöl och mjölk
Crêpes med champinjonstuvning

Crêpes med champinjonstuvning

Späd med buljong och rör stuvningen slät. 2 dl svampbuljongtärning. Vispa samman mjöl och vatten till en jämn smet
Gratinerade crêpes

Gratinerade crêpes

Späd med buljong och rör stuvningen slät. Strö över osten och gratinera i ugnen tills osten hr smält och crêpesen är genomvarma
Vår tupp är död

Vår tupp är död

Vi delade också på kött och ben/rens eftersom den senare fraktionen var grov och inte särskilt aptitlig, men den gjorde buljongen väldigt god
Stekt polenta med "vad-som-finns-i-kylen"

Stekt polenta med "vad-som-finns-i-kylen"

Grädda några tunna pannkakor och gör crêpes istället. Och åt du en massa räkor häromdagen så hoppas jag du sparade skalen får då kan du göra världens godaste buljong och fixa till en snabb skaldjurssoppa
Släng aldrig köttrester! :)

Släng aldrig köttrester! :)

Det kokta köttet kan du använda som fyllning i crêpes, paj eller till gratäng. Och när du har tillräckligt med sådana "köttpåsar", kan du koka buljong på dem som du använder till en värmande soppa
Middag i höstformat

Middag i höstformat

Crêpes fyllda med en vegansk champinjonstuvning och keso. Tillsätt mandelsmör, havregrädde, buljong, soja, salt och peppar och låt gotta till sig på relativt låg värme

Great green soup

som fyllning i crêpes, pastarätter och som idag en jättegod soppbas till en supersnabb grön soppa. grönsaksbuljong fond, pulver eller tärning (Renée Voltaires lantbuljong är jättefin och utan glutamat och palmolja, men kostar tyvärr därefter)
Crêpes med champinjonstuvning

Crêpes med champinjonstuvning

Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde. Följ grundreceptet för crêpes och gör fyllningen enligt följande
Hirsottofyllda crepes

Hirsottofyllda crepes

Tillsättvatten och buljong. Blanda mjölsorterna och vispa ner vätskan lite i taget. Låt smetensvälla 30 minuter
12-timmars stek :)

12-timmars stek :)

Köttet kan ätas som den är eller kanske som fyllning i tacos eller crêpes till exempel. Och för guds skull, släng inte buljongen
Mexikanska enchiladas

Mexikanska enchiladas

Koka upp buljongen tillsammans med tomatpurén och tillsätt creme fraiche pressad vitlök och hackad grön chili
Skogens guld - recept och tips

Skogens guld - recept och tips

Här nedan följer receptet på franska crêpes, det vill säga tunna pannkakor, som fylls med kantarellstuvning och gratineras i ugnen
Lösenord "ost"

Lösenord "ost"

Den ena är fylld med riven ost och skinka, den andra med smörstekta champinjoner, kryddade med en bit svampbuljong (eftersom jag hade, fast jag slutat med buljong
Saknat mina rullar? :)

Saknat mina rullar? :)

till crêpes. Stek tunna pannkakor/crêpes. Rulla in fyllningen i crêpes. kokt kycklingkött från 1 helkyckling (jag kokade den länge, ca 4-5 timmar, buljongen använde jag dels i en köttgryta och dels frös in). 1 helkyckling (jag kokade den länge, ca 4-5 timmar, buljongen använde jag dels i en köttgryta och dels frös in)