Crème fraîche socker ägg smör recept

Cupcakes, grundrecept

Cupcakes, grundrecept

Häll i crème fraiche och smält smör. Vispa ägg och socker poröst. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. 50 g smör. 3 ägg. 2 dl socker
Lussebullar med créme fraiche

Lussebullar med créme fraiche

Jag penslade dem med sockerlag och strödde över massor av strösocker efter gräddning också. Den här batchen bakade jag utan russin, men sådana kan man givetvis lägga till om man vill
Blåbärspaj med Creme fraiche

Blåbärspaj med Creme fraiche

Blanda creme fraiche, socker, vanilj och ägg i en bunke. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något
Blåbärspaj med citron och crème fraiche

Blåbärspaj med citron och crème fraiche

Rör ihop crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och citronskalet till fyllningen. ½ dl socker. Lägg de halvtinade blåbären i en plastpåse tillsammans med potatismjölet
Mazarinkakor med crème fraiche

Mazarinkakor med crème fraiche

Rör smör och socker riktigt pösigt. Pudra över lite florsocker och servera mazarinerna tillsammans med en klick crème fraiche
Kryddiga brownies med créme fraiche

Kryddiga brownies med créme fraiche

Bryt den första chokladmängden i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Knäck äggen i en skål, häll på sockret och vispa till en tjock, fluffig smet
Hallonmuffins med vaniljsmaksatt crème fraiche

Hallonmuffins med vaniljsmaksatt crème fraiche

Rör smör och socker. Blanda ner äggen ett i taget. 250 g smör. 250 g socker. 6 st ägg. 2 1/2 dl crème fraiche. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, och bakpulver och vispa ner det i smeten

Citronkladdkaka med jordgubbar och creme fraiche

Vispa Philadelphiaost med florsocker, citronskal och citronsaft och täck den kalla sockerkakan med krämen inklusive hålet i mitten om du använder en klassisk sockerkaksform
Morotskaka utan socker

Morotskaka utan socker

Vispa ägg, sukrin och salt pösigt, vispa länge så att det blir fluffigt. Smält smöret och låt svalna. Baka morotskaka utan vanligt socker och att testa en annan typ av söting än honung som jag alltid annars använder
Vaniljrutor i långpanna

Vaniljrutor i långpanna

Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare
Skogskaka

Skogskaka

Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och choklad långsamt i en kastrull. 200 g smör. 3 ägg. 3 dl socker. Sätt ugnen på 175°