Det här är ett marockansk recept på en couscousrätt som jag har lärt mig av Choumichas matlagningsprogram, den marockanska motsvarigheten till mat-Tina
Russin, blötlagda en kvart. Det här är en klassisk marockansk couscous som heter Couscous Tfaye. Res El Hanout Man använder en klassisk marockansk kryddblandning som heter Res El Hanout i den här couscousen
Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna. Servera med couscous, fräst purjolök och apelsinklyftor
Perfekt, bara att koka upp ris, couscous, bulgur eller annat valfritt gryn. I morse fyllde jag min älskade Crock-Pot med ingredienser till kvällens middag som blev Fläskkarrégryta med mandel och russin
tomat på burkLökValfria grönsakeroch rotfrukterPotatis, som halveras eller klyftasOlja t ex olivoljaSmör (kan uteslutas)Kikärter (om grytan är till Couscous)Om man så vill, torkad frukt (vilket jag personligen inte är förtjust i)
Servera med couscous, fräst purjolök och apelsinklyftor. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna
Servera med couscous och garnera med färsk koriander och nötkross (pistage eller pecannötter). Blanda couscouset poröst med en gaffel och tillsätt lite gurkmeja