Couscous Gör couscousenmedan lammet kokar. Servera couscous, lamm och lök på ett stort fat. Det här är en klassisk marockansk couscous som heter Couscous Tfaye
Två vitlöksklyftor, fint hackade. Man gör en gryta med kött och grönsaker i den nedre delen och couscousen ångas i en övre tillsatsen och tar smak av grytan
Skiva löken tunt och tillsätt den till couscousen. Till dagens grillade, ( favoriten marinerade quornfiléer), gjorde jag en couscous-salladmed pesto, fetaost och spenat mm
Skala och hacka löken och vitlöken. En marockan skulle kanske inte tycka att denna couscous är typiskt marockansk, men eftersom den är smaksatt med marockansk kryddblandning så får den heta marockansk couscous
Koka upp vatten till couscousgrynenmed sultanrussin och salt och följ instruktionen på paketet. Sjud lammryggen sakta i en dryg timme i saltat vatten med buljongtärning, krydd- och vitpepparkorn samt ett lagerblad
Du kan även kryddsätta den med en nypa saffran om du gillar det. 6-8 portioner couscousmed grönsaker. 2 gula lökar. 6-8 portioner couscousmed grönsaker. 2 gula lökar
Ovanpå hummusen har jag toppat med en blandning av ugnsrostade grönsaker och couscous. Jag hoppas sannerligen inte att ni har tröttnat på mina recept med hummus
Skala och klyfta löken. Couscousmed räkor och yoghurtsås är ett intressant och fantastiskt gott recept där du blandar nykokt couscous, stekta grönsaker, finhackad dill och skalade räkor i en stor skål
Skiva löken. Tillaga couscousen, antingen med en ånginsats eller följ anvisningarna på förpackningen. När jag tillagar couscous till denna rätt så använder jag en ånginsats som jag sätter ovanpå grytan