Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, och med ett kul täcke av cornflakes, mandel och vit choklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Den här rätten kan tillagas med vilken vit fisk du föredrar men jag tillagar den med torsk. Krossa cornflakesen i en matberedare eller i en plastpåse och en kavel
Vispa smör, socker och oljan vitt och poröst. 2 dl cornflakes. Blanda i alla torra ingrediensen och häll ner det i smörsmeten utom flingorna och potatismjölet som blandas i sist
Blanda ner cornflakessmulorna. Vispa äggvitan och strösockret vitt. Vispa äggvitorna. Vispa upp äggvitan om den sjunkit ihop och häll försiktigt ner den heta sockerlagen i den uppvispade äggvitan
1220 g cornflakes (11 dl). 130 g vit choklad. 1Pajskal40 g kokos (1 dl) 120 g florsocker (2 dl) 220 g cornflakes (11 dl) 350 g osötat jordnötssmör (ca 1 burk) 280 g ljus sirap (2 dl) 0,5 krm salt. 1Garnering30 g vit chokladPajskal
Bästa mamma bjöd familjen på Fyllda Kycklinglårfileér8 kycklinglårfiléerflingsalt och peppar1 burk rostade paprikor1 dl oliver utan kärnor3 msk hackad bladpersilja2 msk pinjekärnor2 dl vitt vinSalta och peppra kycklinen runtom. 5 dl cornflakes2 dl vetemjöl3/4 tsk bakpulver1 dl kokosflingor1,5 dl socker150 gram kallt smörBlanda samman allt i matberedaren till en smulig deg. 2 dl vitt vin. 5 dl cornflakes
Strö över cornflakes och ringla det smälta smöret över. 12 skivor vitt bröd (pågens jättefranska som är lite bastantare). 5 dl cornflakes. 12 skivor vitt bröd (pågens jättefranska som är lite bastantare). 5 dl cornflakes
Snickerskakor8 dl glutenfria cornflakes, krossade1 burk chrunchy jordnötssmör 1,5 dl strösocker 1,5 dl ljus sirap200 g ljus chokladSmält chokladen över vattenbad. Hacka 100 g vit choklad och strö över