Det här är en ny variant av pajen med cornflakes- och frågan är om inte den blev nästan ännu godare. 3 dl cornflakes (Änglmarks är helt glutenfria). 3 dl cornflakes (Änglmarks är helt glutenfria)
lite bär, frukt, nötter eller kokos. Med en botten av karamelliserade cornflakes får vi det krispiga, därefter har vi en rik choklad-ganache och till sist som grädde på moset, dekorerar jag med chokladfrosting
*Cornflakes och/eller branflakes finns att köpa i lösvikt i välsorterade livsmedelsbutiker. Müslin ovan är en av de müslis som jag gjorde och den innehåller krispiga nötter samt corn- och branflakes som tillsammans fick samsas med torkad frukt samt en slatt av en hemmixad smoothie med smak av kokos och apelsin
5 dl cornflakes2 dl vetemjöl3/4 tsk bakpulver1 dl kokosflingor1,5 dl socker150 gram kallt smörBlanda samman allt i matberedaren till en smulig deg. o,5 liter rabarber eller vilken frukt för säsongen4 msk socker2 msk potatismjöl2 tsk vaniljsockerTäck en pajform med hälften av degen. 5 dl cornflakes
Gjorde ett helt gäng med smulpajer med frukt och bär som jag fryste in. Fyll med bär eller frukt. Blanda alla ingredienserna till smuldegen och fördela den smågryniga degmassan över bären eller frukten
Den här frukosten är inte tidskrävande alls det gäller bara att tänka lite annorlunda och inte gå på den där mackan eller cornflakes som ni är vana att slänga i er innan ni drar iväg
Smulpaj 150 g rumsvarmt smör 3 dl vetemjöl 1 dl socker 2 dl cornflakes Blanda allt i en bunke tills det bildar en grynig deg och strö över frukten. 2 dl cornflakes
Smörj en liten mikrougnsfast form och bröa den med krossad cornflakes eller ströbröd. Låt svalna en stund och dekorera den därefter med florsocker, jordgubbar (eller annan frukt) och en klick vispad grädde
Cornflakes. Torkade frukter ex. Mysli. En enkel musli slänger du snabbt ihop. Faktum är att jag faktiskt brukar göra den direkt i min fil varenda morgon klockan 05