Confit de canard (confiteradeanklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Jag köpte deras confiteradeanklår och skapade en underbart god sallad. Man plockade ut anklåren från förpackningen och ugnsbakade de sedan tills de blev gyllene och fick en krispig yta
Bönor ska blötläggas, anklår confiteras, etcetera. En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår. Lägg sedan på anklåren med skinnsidan upp och låt gå ytterligare 30 minuter tills skinnet börjar få färg. 4 portioner En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår En gul lök, hackad
Släng in två confiteradeanklår i ugnen tills skinnet är krispigt. Säg förlåt med confiterat anklår. Men från att döma av torsdags-förlåt med confiterat anklår och Potatis à la Sarladaise så tar jag tillbaka allt
Anklår kan behöva beställs från delin en dag i förväg. Jag har aldrig lagat anka tidigare men har testat det några gånger på restaurang och tyckt mycket om det
När vi var i Uppsala för en tid sedan tittade jag in i butiken där, har ingen Picard i Västerås än så länge, och passade då på att köpa både färdiga confiterade (kokta i ankfett under lång tid i låg värme) anklår och ett fryst ankbröst, båda väldigt franska specialiteter
Genom att långsamt tillaga anklår i sitt eget fett tills köttet nästan faller av benet så får man ett otroligt smakrikt och mört kött som håller sig länge om det förvaras i fettet och ställs svalt
Annarst står Sole Menuniére med kapris på menyn, alternativt för karnevorerna Ankbröst med confiterat anklår, toppmurkelsås och tryffelpotatis , Tournedos Rossini och Chateaubriand