I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Anka är ett mångsidigt och väldigt smakrikt kött som jag gillar hemskt mycket att använda. Köp gärna en hel anka, använd då både bröst och lår, koka en buljong av benen
Confitering är en tillagningsmetod som man förknippar främst med anka men innebär egentligen att rätten eller huvudingrideinsen tillagas (kokas eller sjuder) i någon form av fett
Till varmrätt hade jag velat testa på att tillaga anka, confiteradanka närmare bestämt, men i min matbutik jag brukar handla i fann jag ingen anka så det blev till att tänka om
Lika god till confiteradanka som till pärlhönsbröst fyllda med kantareller och portvin. Släng in två confiterade anklår i ugnen tills skinnet är krispigt
Huvudrätt ~ confiteradanka, klyftpotatis & ugnsbakade körsbärstomater. Nyårsafton 2017 var dotters allra första och vi firade i Piteå med mina förldrar och yngsta systern
Receptet nedan tar en natt och åtta timmar att göra men ankan sköter sig själv nästan hela tiden. Gnid in anklåren med saltet, vitlöken och örterna, gnid och gnugga ordentligt så att smakerna går in i ankan