Häll över Coca-Cola, juice, vatten och soja. högrev1 stor gul lök3 dl Coca-Cola3 msk apelsinjuice4 msk vatten2 msk soja5-6 st enbär1 krm svartpeppar1 köttbuljongtärning. 2 msk soja
Efter marinering steker man på köttet innan det ska koka färdigt i coca cola. Köttbitarna marinerades ett par timmar i limesaft, apelsinsaft, lite soja och en kryddblandning som jag skakade ihop själv
Olivolja, salt, svartpeppar, soja, vitlök, whiskey, coca-cola, timjan, råsocker och tomatpuré. I den här rätten fick det bli kinesisk soja i stället för japansk soja, hade ingen japansk
Häll ner alla kryddor, sojan samt vitlöken och rör om. Häll över Coca colan och låt puttra tills det blivit en småkletig och trådig massa, det tar ungefär en timme
soja. Coca-colasås. Smält smöret och i med lite soja. Coca-colasås. soja. 3 dl Coca cola. 0,5 tsk soja. Koka Coca-colan tills 2 dl återstår. 3 dl Coca cola. 2,5 hönsbuljongtärningar 0,5 tsk soja
Om det börjar bli torrt så fyller du på med mer Coca cola. 1 msk kinesisk soja. 0,5-1 liter Coca cola (inte light). När köttet får lite färg så häller du i resten av marinaden och häller i Coca cola så att det täcker köttet, ca 0,5 liter. 1 msk kinesisk soja
Tillsätt coca cola, juice, soja, enbär, peppar och köttbuljongtärningen. Coca cola-gryta är ett recept som länge legat i högen, men aldrig blivit gjord
Kiras "carnitas"1 kg fläskkarrée (kassler på finska) 1 apelsin, saften 2 lime, saften 1/4 dl soja 2 tsk spiskummin 2 tsk korianderfrön 2 tsk paprikapulver 3 klyftor vitlök, hackade1 habanerochili (akta dig, väldigt starkt. ) 3 dl köttbuljong 2 dl cola salt Slå sönder korianderfröna och blanda tillsammans med de övriga (torra) kryddornaSkär köttet i stora kuber och massera in kryddblandningen och vitlöken, tillsätt salt Lägg köttet på ett fat och häll i saften av apelsin och lime, blanda i soja och chili Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar, eller övernatten i kylskåpet (som jag gjorde, men kom ihåg att ta ut köttet i god tid innan du steker det)Lägg ugnen på 170 grader och lägg en stekpanna på spisen och värm den tills rykande het Lägg i olja och bryn köttbitarna lite åt gången tills de fått rejält med färg Lägg köttbitarna i en ugnsformHäll till sist i marinaden, buljongen och colan i stekpannan, koka upp och skrapa av allt det goda som blivit kvar av köttetHäll såsen på köttet så att det täcker 3/4 av köttbitarna (om det inte gör det, kan du tillsätta lite vatten) Lägg ugnsformen i ugnen utan lock, låt sjuda i ca 3 h Vänd på köttbitarna med jämna mellanrum så de får jämt med färg När ca hälften av vätskan sugits upp av köttet (efter ca 3 h) kan du ta bort kött bitarna och låta dem svalna en aning Riv köttet med en gaffel till mindre "strån" och lägg det tillbaka i formen och in ugnen (vid detta skede hade jag silat vätskan så att jag fick bort överlopps habanero chili, det var nämligen starkt) tillsammans med den resterande vätskan (i ca 1 h)Köttet är klart när all vätska sugits upp, och när det fått en mörk fin färg, kom ihåg att röra om i köttet med jämna mellanrum, så färgen blir jämnNjut med tortillas eller tacos, salsa roja eller Pico de Gallo med guacamole eller utan. 1/4 dl soja. 2 dl cola