ca 1/2 dl cognac, mätte inte utan skvätte med höften. Häll över cognacen, fräs ca 2 min, tillsätt fonden och grädden. ca 1/2 dl cognac, mätte inte utan skvätte med höften
Koka upp plommon, cognac, vatten, ingefära och vanilj i en stor kastrull. 1 dl cognac. 1 dl cognac. Matmorsan var så fantastisk snäll och skänkte mig 2,5 kg plommon i veckan, varpå jag såklart gjorde plommonmarmelad på hela lasset i går
2 msk cognac. Bryn strimlad lövbiff i smör, salta och peppra. Spädd med 1 dl vatten och vispa ur pannan. Rör ner en burk crème fraiche och grädden, tillsätt grönpepparen och buljongtärningen/fonden
Rör ihop crème fraiche, ägg, schalottenlök, vitlök, cognac, hackad kapris, salt och svartpeppar. Två patéer på kalvfärs och kalvlever 1,5 dl crème fraiche 2 ägg 2 stora schalottenlökar, finhackade 0,5 dl cognac 2 msk kapris, finhackad 2 tsk salt svartpeppar efter smak 1 tsk muskot kilo kalvfärs 400 gram kalvlever, putsad och fint tärnad Sätt ugnen på 150 grader. 0,5 dl cognac