Cognac recept

Minidammsugare Mozart

Minidammsugare Mozart

14 cl konjakKavla ut marsipanen till en lång smal rektangel (ungefär 4 cm bred), pensla på cognac. 500 g ODENSE Marcipan

En Cognac utöver det vanliga

Efter en god middag händer det ofta att vi till kaffet serverar en god avec, typ whiskey, rom, likör eller cognac
Oxfilegryta med cognac och tryffel

Oxfilegryta med cognac och tryffel

ca 1/2 dl cognac, mätte inte utan skvätte med höften. Häll över cognacen, fräs ca 2 min, tillsätt fonden och grädden. ca 1/2 dl cognac, mätte inte utan skvätte med höften
Plommonmarmelad med Cognac och Ingefära, Batch #2

Plommonmarmelad med Cognac och Ingefära, Batch #2

Koka upp plommon, cognac, vatten, ingefära och vanilj i en stor kastrull. 1 dl cognac. 1 dl cognac. Matmorsan var så fantastisk snäll och skänkte mig 2,5 kg plommon i veckan, varpå jag såklart gjorde plommonmarmelad på hela lasset i går
Drink på Rémy Martin Cognac - Rémy Ginger

Drink på Rémy Martin Cognac - Rémy Ginger

Ja, det kan kännas onödigt lyxigt att göra drinkar på fin fin cognac men det här en klockren smakkombo som både är lätt att göra och komma ihåg
Lövbiffsrullader med cognac och kantareller

Lövbiffsrullader med cognac och kantareller

Ingredienser6 st lövbiffar1 liter färska kantareller1-2 msk cognac5-6 dl creme fraiche1 msk köttfond½ finhackad gul lökSalt, svart -och vitpepparSmör. 6 st lövbiffar1 liter färska kantareller1-2 msk cognac5-6 dl creme fraiche1 msk köttfond½ finhackad gul lökSalt, svart -och vitpepparSmör
Äggtoddy med cognac

Äggtoddy med cognac

Blanda ner cognacen och häll upp i små glas. För barn, bilförare och andra som inte gillar cognac, byt ut den mot lika mycket färskpressad apelsin
Lövbiffsgrönpeppargryta med cognac

Lövbiffsgrönpeppargryta med cognac

2 msk cognac. Bryn strimlad lövbiff i smör, salta och peppra. Spädd med 1 dl vatten och vispa ur pannan. Rör ner en burk crème fraiche och grädden, tillsätt grönpepparen och buljongtärningen/fonden
Frutos secos con cognac

Frutos secos con cognac

Torkad frukt med konjak betyder det om jag förstått rätt och är en dessert jag egentligen aldrig skulle ha lagat till
Min ena födelsedagspaté - kalvfärs, kalvlever, cognac och kapris

Min ena födelsedagspaté - kalvfärs, kalvlever, cognac och kapris

Rör ihop crème fraiche, ägg, schalottenlök, vitlök, cognac, hackad kapris, salt och svartpeppar. Två patéer på kalvfärs och kalvlever 1,5 dl crème fraiche 2 ägg 2 stora schalottenlökar, finhackade 0,5 dl cognac 2 msk kapris, finhackad 2 tsk salt svartpeppar efter smak 1 tsk muskot kilo kalvfärs 400 gram kalvlever, putsad och fint tärnad Sätt ugnen på 150 grader. 0,5 dl cognac
Choko mokko med nougatglaze

Choko mokko med nougatglaze

Vispa eller mixa helt slät, smaka eventuellt av med cognac. Sätt ugnen på 175°C. Hacka choklad och valnötter grovt
Chocolate Spoons

Chocolate Spoons

Spetsa ev med lite whisky, cognac eller Baileys. Temperera chokladen så den enkelt lossnar från formen