Coeur de filet vitlökssmör recept

Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Fördelavitlökssmöret över köttet. Vitlökssmör. På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeurdefilet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Coeur de filét Provencale

Coeur de filét Provencale

4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Vitlökssmöret. Skölj av den i kallt vatten och torka av den på en handduk. Vitlökssmör. Den ska vara röd i mitten
Snabbare "Coeur de filet provencale"

Snabbare "Coeur de filet provencale"

Lägg biffen ovanpå potatisen, servera med vitlökssmör och gärna något grönt. Vitlökssmör. Hacka potatisen fint, låt gärna skalet vara kvar
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Fördelavitlökssmöret över köttet och ställ in det i ugnen några minuter tills smöret smält. Vitlökssmör
Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Lägg detskivade köttet på potatisen och lägg på vitlökssmöret. Gör vitlökssmör genom att blanda smör med vitlök och persilja, salt och peppar
Coeur de filet provencale!

Coeur de filet provencale!

Vitlökssmör. Nu fortsätter vi med kyl och frys rens, idag blev det oxfilén i frysen som fick bli lördagens recept
Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé , mittbiten 1 kg potatis(ar) , tunt skivade 0 odefinierad rapsolja , till stekning 0 odefinierad smör 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Vitlökssmör 75 gram smör 3 st vitlöksklyftor , pressad eller riven 2 msk persilja 10 droppe(ar) worcestershiresås Köp receptet
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

Coeurdefilet” är en klassiker som är lika god att servera till vardags som till fest. Låt köttet stå i rumstemperatur en stund om den är kall innan du steker den
Bemärkelsedag & svampmani - oxfiléfrossa

Bemärkelsedag & svampmani - oxfiléfrossa

"Coeurde Filét Provencale" (säg det till en fransos och han sneglar frågande på dig). Med anledning av detta blev middagen igår lite extra festlig
Bin 707

Bin 707

typ Coeurdefilet Provencale, fast på lamm då och inte oxfilé. Lägg köttet ovanpå potatisen, lägg på ordentligt med vitlökssmör på varje köttskiva

Coeur de filèt provencale

Bred vitlökssmöret över köttet. Bred ut dem i en smord ugnssäker form och salta. Vitlökssmör. Låt filen vila en stund innan den skärs i skivor

Pers Coeur de Filet Provencale

Klicka på vitlökssmöret över och låt det smälta något. Vitlökssmöret. Skölj skivorna i kallt vatten och torka av dem med handduk eller hushållspapper