Coeur de filet vitlök recept

Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeurdefilet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Rör ihop smöret med denpressadevitlöken och finhackade persiljan. Vitlökssmöret. Skölj av den i kallt vatten och torka av den på en handduk
Coeur de filet provencale, Gabriel Jonssons recept

Coeur de filet provencale, Gabriel Jonssons recept

Sänk värmen och tillsätt smör, vitlök och timjan. Värm en panna med olja tills den är väldigt het. Ringa över olivolja och krydda tomaterna med timjan, pressad vitlök, salt, socker samt peppar
Coeur de Filet Provençale

Coeur de Filet Provençale

Rör ihop smöret med denpressadevitlöken och finhackade persiljan. Skölj av den i kallt vatten och torka av den på en handduk
Snabbare "Coeur de filet provencale"

Snabbare "Coeur de filet provencale"

Finhacka vitlöken och tillsätt efter några minuter. Lägg biffen ovanpå potatisen, servera med vitlökssmör och gärna något grönt
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Fördelavitlökssmöret över köttet och ställ in det i ugnen några minuter tills smöret smält. Vitlökssmör
Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Ju mer vitlökdesto bättre. Bryn i smör och olja och massa vitlök i några minuter. Ta oxfilén och bryn den runt om i smör och rapsolja i stekpanna
Coeur de filet provencale!

Coeur de filet provencale!

Rör ihop smöret med denpressadevitlöken och finhackade persiljan. Vitlökssmör. Nu fortsätter vi med kyl och frys rens, idag blev det oxfilén i frysen som fick bli lördagens recept
Bemärkelsedag & svampmani - oxfiléfrossa

Bemärkelsedag & svampmani - oxfiléfrossa

"Coeurde Filét Provencale" (säg det till en fransos och han sneglar frågande på dig). Med anledning av detta blev middagen igår lite extra festlig

Coeur de filet provencale

Rör ihop smöret med denpressadevitlöken och finhackade persiljan. Skölj av den i kallt vatten och torka av den på en handduk
Bin 707

Bin 707

typ Coeurdefilet Provencale, fast på lamm då och inte oxfilé. Lägg köttet ovanpå potatisen, lägg på ordentligt med vitlökssmör på varje köttskiva