Pensla potatisen då och då med det smälta smöret. Smör. Lös denkoncentreradeköttfonden i en kastrull tillsammans med grädden och pepparblandningen på svag värme
Blanda smör, krossade vitlöksklyftor och persilja. olja och smör till stekning. På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeurdefilet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smörVitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Hetta upp stekpanna, stek i smör och olja. Rör om då och då, den ska vara gyllenbrun och krispig. Klicka över vitlökssmöret och strö lite provencaliska kryddor över
Rör ihop smöret med denpressade vitlöken och finhackade persiljan. Vitlökssmör. Nu fortsätter vi med kyl och frys rens, idag blev det oxfilén i frysen som fick bli lördagens recept
Rulla smöret till rullar i smörpapper och ställ in det i kylen. Vitlökssmör. Skala den halva vitlöken. Kör smöret tillsammans med vitlök och persilja i en matberedare
“Coeurdefilet” är en klassiker som är lika god att servera till vardags som till fest. Låt köttet stå i rumstemperatur en stund om den är kall innan du steker den