Coeur de filet smör recept

Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Blanda smör, krossade vitlöksklyftor och persilja. olja och smör till stekning. På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeurdefilet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Coeur de filét Provencale

Coeur de filét Provencale

4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smörVitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Rör ihop smöret med denpressade vitlöken och finhackade persiljan. Smörj ett stort ugnssäkert fat med hälften av smöret
Coeur de filet provencale - Oxfilé provencale

Coeur de filet provencale - Oxfilé provencale

Hetta upp stekpanna, stek i smör och olja. Rör om då och då, den ska vara gyllenbrun och krispig. Klicka över vitlökssmöret och strö lite provencaliska kryddor över
Coeur de Filet Provençale

Coeur de Filet Provençale

Rör ihop smöret med denpressade vitlöken och finhackade persiljan. Smörj ett stort ugnssäkert fat med hälften av smöret
Snabbare "Coeur de filet provencale"

Snabbare "Coeur de filet provencale"

Smält smöret i pannan och lägg i potatisen. Lägg biffen ovanpå potatisen, servera med vitlökssmör och gärna något grönt
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Fördelavitlökssmöret över köttet och ställ in det i ugnen några minuter tills smöret smält. Smörj en ugnssäker form med smör
Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Ta oxfilén och bryn den runt om i smör och rapsolja i stekpanna. Bryn i smör och olja och massa vitlök i några minuter
Coeur de filet provencale!

Coeur de filet provencale!

Rör ihop smöret med denpressade vitlöken och finhackade persiljan. Vitlökssmör. Nu fortsätter vi med kyl och frys rens, idag blev det oxfilén i frysen som fick bli lördagens recept
Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé , mittbiten 1 kg potatis(ar) , tunt skivade 0 odefinierad rapsolja , till stekning 0 odefinieradsmör 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Vitlökssmör 75 gram smör 3 st vitlöksklyftor , pressad eller riven 2 msk persilja 10 droppe(ar) worcestershiresås Köp receptet

Julius Carlsson - Coeur de filet provencale


Rulla smöret till rullar i smörpapper och ställ in det i kylen. Vitlökssmör. Skala den halva vitlöken. 
Kör smöret tillsammans med vitlök och persilja i en matberedare
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

Coeurdefilet” är en klassiker som är lika god att servera till vardags som till fest. Låt köttet stå i rumstemperatur en stund om den är kall innan du steker den