Cocotter med ägg recept

Cocotter med ägg och spenat

Cocotter med ägg och spenat

Nu till påsk passar cocottermedägg extra bra. Häromdagen testade jag att göra cocotter för första gången, det visade sig vara en snabb och tacksam liten maträtt som passar väldigt bra som förrätt, eller till middag en söndagkväll då man bara är lite hungrig, efter att ha intagit alldeles för stora mängder fika vid upprepade tillfällen under dagen
Ägg & bacon i cocotte

Ägg & bacon i cocotte

Ställ in en långpanna halvfylld med vatten. Fördela sparrisskivor och hälften av baconet i formarna, knäck ett ägg ovanpå
Ägg cocotte

Ägg cocotte

Ställ formarna i en större ugnsform och ställ in i ugnen och häll sedan på med vatten i den större formen så du gör ett vattenbad för cocotterna
Ägg cocotte med rökt lax

Ägg cocotte med rökt lax

Knäck i ett ägg i vardera form och dra ett par tag med pepparkvarnen ovanpå ägget. Jag gjorde misstaget att låta äggen gå liiiite för länge och då blir gulan hård och går inte alls att doppa det rostade brödet i
Ägg & bacon i cocotte

Ägg & bacon i cocotte

Ställ in en långpanna halvfylld med vatten. Fördela sparrisskivor och hälften av baconet i formarna, knäck ett ägg ovanpå
Ägg i cocotte

Ägg i cocotte

Servera äggen naturella eller med gravad lax, gåsleverpastej, hackad rödlök eller tryffelsås. dl) med smör
Ägg cocotte

Ägg cocotte

Idag gjorde vi ägg cocotte till frukost för första gången med rökt skinka, ägg, spenat och tomat och det blev väldigt gott
Hur gör man Ägg Cocotte

Hur gör man Ägg Cocotte

Äggmed en gula som flödar ut, parmesan och krämig spenat. Så, hur gör man ägg cocotte. Ställ in formen med vatten i ugnen
Överraskningarnas ägg och frukost

Överraskningarnas ägg och frukost

Om det mot förmodan är någon som har missat vårt bidrag så hittar ni det här, en pizzabotten med kalljäst deg som toppats med bl
Dagens ägg

Dagens ägg

Servera med bör och lönnsirap. Dagens ägg blir också dagen bild till Fabriken. Och på tal om ägg så har jag äntligen hittat tillbaka till ett recept som funkar
Oeufs en cocotte med crème fraiche och tryffelolja

Oeufs en cocotte med crème fraiche och tryffelolja

Jag brukar använda mig av varmt (nyss uppkokat) vatten medan Rachel tog ljummet, och tycker man om rinniga ägg, vilket jag gör, så blir det ännu bättre med ljummet
Bacontomater i cocotter

Bacontomater i cocotter

Duscha tomaterna inuti med vitlökspulver eller vanligt lökpulver och lägg i en ansjovisfilé och en msk riven ost i var och en av tomatskålarna