Nu till påsk passar cocottermedägg extra bra. Häromdagen testade jag att göra cocotter för första gången, det visade sig vara en snabb och tacksam liten maträtt som passar väldigt bra som förrätt, eller till middag en söndagkväll då man bara är lite hungrig, efter att ha intagit alldeles för stora mängder fika vid upprepade tillfällen under dagen
Knäck i ett ägg i vardera form och dra ett par tag med pepparkvarnen ovanpå ägget. Jag gjorde misstaget att låta äggen gå liiiite för länge och då blir gulan hård och går inte alls att doppa det rostade brödet i
Det var en ordentlig brunch med gröt, chiapudding, ägg cocotte, glutenfria scones, brieost, juice, te och en del frukt och vi höll oss mätta hela dagen kan jag lova
Servera med bör och lönnsirap. Dagens ägg blir också dagen bild till Fabriken. Och på tal om ägg så har jag äntligen hittat tillbaka till ett recept som funkar
Jag brukar använda mig av varmt (nyss uppkokat) vatten medan Rachel tog ljummet, och tycker man om rinniga ägg, vilket jag gör, så blir det ännu bättre med ljummet