CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
Vill man baka den själv istället för att köpa den på kondis kan man såklart variera den med allt från apelsinklyftor, till konserverade cocktailbär eller färska hallon
1 pkt med färdiga runda marängbottnar 250 g rumsvarmt smör1 dl grädde1 1/2 dl socker2 dl starkt kaffe4 st äggulor Dekorera tårtan med vispad grädde, mandelspån, röda och gröna cocktailbär
Garnera med röda cocktailbär alternativt andra bär. 5 dl kakao av god kvalitet 2 tsk vaniljsocker 300 g philadelphiaost 2 st ekologiska apelsiner, rivet skal (nästa gång kommer jag att ta bara en apelsin, smaken tog nästan över helt) 2 msk espressokaffe Cocktailbär till garnering, vi tog färska hallon istället och det blev väldigt gott mot den mäktiga chokladkrämen1
1röda cocktailbär. 1100 g smör / margarin 1 dl socker 1 stort ägg 1 tsk vaniljsocker rivet skal av 1/2 citron rivet skal av 1/2 apelsin 1 msk pressad apelsinsaft knappt 4 dl vetemjöl Garnering hackade mandlar / eller nötter röda cocktailbärUgn. Tryck ner 1/2 cocktailbär i varje kaka
Ev röda eller gröna cocktailbär. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakpapper på plåtarna. Kör mandelmassa och socker i matberedare tills det är väl blandat
CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt