Clafoutis recept

CLAFOUTIS MED PLOMMON

CLAFOUTIS MED PLOMMON

Ville göra en clafoutis med körsbär, men hittade inga bär, så det fick bli plommon denna gång. Clafoutis är nästan som Frankrikes motsvarighet till vår pannkaka i Finland
Clafoutis med plommon och björnbär

Clafoutis med plommon och björnbär

Kärna ur och klyfta plommonen. Lägg plommon och björnbär i en stor ugnsform eller 4–6 portionsformar. Dela vaniljstången på längden och skapa ur fröna
Clafoutis – fransk körsbärspannkaka (glutenfri & mjölkfri)

Clafoutis – fransk körsbärspannkaka (glutenfri & mjölkfri)

Clafoutis eller Clafouti är en slags rustik ugnspannkaka från Frankrike och äts där som dessert. Clafoutis görs genom att täcka bigarråer med en pannkaksliknande smet och sedan baka den i ugn tills att smeten har fått fin färg och något höjda kanter
Clafoutis fransk kaka med bär

Clafoutis fransk kaka med bär

500 gram bär som körsbär, krusbär, hallon, blåbär, björnbär, vinbär eller frukt som plommon eller persika

Clafoutis med egna körsbär

En CLAFOUTIS där jag byter ut plommon mot körsbär i stället. CLAFOUTIS MED SURKÖRSBÄR. Högsommaren är här med bär och frukt som börjar mogna
Clafoutis med plommon

Clafoutis med plommon

En äkta clafoutis ska egentligen innehålla körsbär, helst hela med kärnor och allt. Grundreceptet på clafoutisen har jag lånat ut Mia Öhrns underbara bok ”Franska bakverk”, men jag har lagt till äkta vanilj och lite riven bittermandel för att ersätta det mandelsmakande ämne som körsbärskärnorna bidrar med
Glutenfri clafoutis

Glutenfri clafoutis

Blanda 1dl mandelmjöl med 1ägg, 1stäggula, 0,5dl glutenfri finmix, 1,25dl grädde, 1/2 vaniljstång(fröna) och 0,4dl strösocker
Clafoutis med räkor

Clafoutis med räkor

* Ugn 225 grader. ** Ugn 175 grader. Skär potatisarna i tärningar 2x2 cm. Smörj en medelstor eldfast form 20x30 cm
Persiko clafoutis

Persiko clafoutis

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke. 3. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver i en bunke
Clafoutis med choklad, nougat & passionsfrukt

Clafoutis med choklad, nougat & passionsfrukt

Clafoutis som Leila har recept på i hennes bok, "A piece of cake", har jag bläddrat förbi många gånger men för någon vecka sedan stannade jag vid receptet

Clafoutis - fransk efterrrättskaka.

Bättre sent än aldrig, men här kommer ett smakprov ur senaste Hembakat tidningen. Originalet var med plommon men jag hade äpplen istället
Clafoutis med körsbär

Clafoutis med körsbär

Rör ihop ingredienserna och låt smeten måste stå lite. Lägg körsbären ganska nära varandra i en kvadratisk eller rund tårtform
Clafoutis

Clafoutis

175 grader ca 45 min beroende på ugn. Dela plommonen i kvartar och ta bort kärnorna (jag hade 4 gula och 4 röda plommon)

Clafoutis med mandel & rosenvatten

➥ Grädda clafoutisen mitt i ugnen i cirka 25 minuter. 3–4 små portioner. En portion vardera till dig och någon du verkligen gillar