Clafoutis med plommon recept

CLAFOUTIS MED PLOMMON

CLAFOUTIS MED PLOMMON

Ville göra en clafoutismed körsbär, men hittade inga bär, så det fick bli plommon denna gång. PLOMMONCLAFOUTIS
Clafoutis med plommon och björnbär

Clafoutis med plommon och björnbär

Kärna ur och klyfta plommonen. Häll smeten över plommonen i formen, och strö på mandelspån. plommon. Lägg plommon och björnbär i en stor ugnsform eller 4–6 portionsformar
Clafoutis med plommon

Clafoutis med plommon

En äkta clafoutis ska egentligen innehålla körsbär, helst hela med kärnor och allt. Clafoutisen får vara lite dallrig i mitten när den tas ut, den stannar när ugnspannkakan svalnar
CLAFOUTIS MED PLOMMON

CLAFOUTIS MED PLOMMON

Vissa hävdar att bara clafoutismed körsbär får kallas clafoutis, annars är det en flaugnarde. Clafoutis, har jag läst mig till, uttalas kla-fou-tee
Clafoutis med plommon

Clafoutis med plommon

Fördela plommonen i smeten med snittytan uppåt. Stek halvorna med snittytan nedåt i smör i en het panna någon minut
Clafoutis fransk kaka med bär

Clafoutis fransk kaka med bär

Frukt som plommon lägger du med skalet nedåt. Använder du frukt som körsbär, plommon eller persika så skär dem i grova bitar (för att ta bort kärnan)

Clafoutis med egna körsbär

En CLAFOUTIS där jag byter ut plommon mot körsbär i stället. CLAFOUTISMED SURKÖRSBÄR. Högsommaren är här med bär och frukt som börjar mogna

Clafoutis - fransk efterrrättskaka.

Originalet var medplommon men jag hade äpplen istället. Bättre sent än aldrig, men här kommer ett smakprov ur senaste Hembakat tidningen
Clafoutis

Clafoutis

Mina plommon sjönk till botten, men det blev gott i alla fall om än inte så snyggt som de med körsbär ovanpå
Baka med plommon: 5 recept

Baka med plommon: 5 recept

Det är ungefär vad den franska klassikern clafoutis är och den är lika god som namnet är svårt att uttala
PLOMMONKAKA MED PLOMMONMARMELAD OCH MANDELMASSA

PLOMMONKAKA MED PLOMMONMARMELAD OCH MANDELMASSA

Kakan var nog snäppet godare än Clafoutisen jag gjorde för några dagar sedan. Lite kul med marmelad i smeten dessutom, svärmors plommonmarmelad från förra året fick det bli
Plommonclafoutis

Plommonclafoutis

Clafoutis är en klassisk fransk efterätt som liknar ugnspannkaka, men med en lite sötare smak och innehåller någon form av bär eller frukt

Ett sött slut på fruktsäsongen

Clafoutis passar fint att göra med vilken kärnfrukt som helst – plommon, nektariner, persikor, körsbär, alla blir supergoda

Clafoutis med blå plommon

Barnmat – Clafoutismed blå plommon. Ät och njut gärna ute i höstsolen och servera gärna med en liten klick grädde
Clafoutis med plommon

Clafoutis med plommon

Till dessert lagade jag en Clafoutis som är en fransk fruktkaka. Börja med att halvera och kärna ur plommonen
Rabarber clafoutis med vaniljglass

Rabarber clafoutis med vaniljglass

Clafoutis är en fransk snabbvariant på paj och kan bakas med säsongens frukter (ex äpple, päron eller plommon) och färska bär efter smak