Skrubba apelsinerna noga. Skala av det orange skalet med en potatisskalare och lägg i en stor gryta. Skala alla citrusfrukter (även apelsinerna) med en kniv så att allt det vita också kommer bort
Den här marmeladen är en citrusmarmelad där jag blandat apelsiner och clementiner men du kan blanda fritt av de citrusfrukter du tycker om, eller bara använda en sort
ENGELSK CITRUSMARMELAD MED VANILJ. Nu är det säsong för citrusfrukter. Det betyder att det är dags att köpa hem ett gäng apelsiner, blodapelsiner och citroner och svänga ihop en sats engelsk marmelad (nu när de är som sötast och förmånligast)
Nu när citrusfrukterna är som allra bäst, är det roligt att göra egen marmelad. Dessvärre är ju citrusfrukt - liksom för övrigt nästan all frukt - väldigt besprutad, så försök om du har möjlighet att få tag på kravodlad
Utvecklad, mycket frisk, söt smak med inslag av honung, svamp, torkade aprikoser och citrusmarmelad. Det här tycker jag är en riktigt lyxig och mycket god förrätt
Doften är stor med inslag av knäck, citrusmarmelad och torkad frukt. Det har, som sagt, blivit väldigt mycket husmanskost här i Olmås Njutbar men det gör inget tycker jag
Citrusmarmelad. När fruktskålen vällde över av apelsiner häromsistens tänkte jag att om man kan göra lemon curd av citroner borde man väl för katten kunna göra orange curd av apelsiner
Koka en härlig citrusmarmelad av alltsammans. Om man inte vill att julen ska vara ända fram till påska kan det kanske sitta fint med några tips på vad man gör av alla överblivna julingredienser