Citruslax. Hej allesammans. Vilken härlig onsdag vi har. Japp, ännu en riktigt solig och varm dag och dessutom, som grädde på moset, en ledig dag för min del
Citruslax med smörkokt ris (4 portioner). Apelsiner och citron passar till laxen. Foto. Jurek Holzer. Barnbarnen skulle komma på besök och de älskar lax
Lördag - Citruslax. Matsedel vecka 24. Väkommen Skolavslutningsveckan. Ny, måndag och ny vecka ännu en gång, och vad jag kan se så har vädergudarna lovat att solen ska fortsätta lysa på oss även denna veckan här nere i Växjötrakten
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Ansa fänkålen och skär den i klyftor. Spara fänkålsdillen till dekoration. Koka fänkålen i vatten och grönsaksbuljong i ca 10 minuter eller tills den är mjuk
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg folie i en ugnsform som är minst lika stor som fisken. Foliebiten ska vara så stor att den går att vira runt laxen, det kan gå åt två bitar om folien inte är tillräckligt bred
Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen, skölj fänkålen, spara fänkålsdillen till garnering. Skär potatis och fänkål i mindre bitar och koka dem i vatten och grönsaksbuljong 15 minuter eller tills de är helt mjuka
Krydda laxfilén och lägg i en smord form. Skala och koka potatisen. Ånga den torr. Pressa potatisen. Rör ner äggulor och 3 msk matfett, salta och peppra