Smörsåser är kanske inte alltid så bra för midjemåttet men även själen ska ju ha sitt… och smörsåser är ju så gott till fisk som det stod på min meny idag
Till citronsmörsåsen. Tillagning. Smält smöret till såsen i en kastrull. Skumma av det med en sked. Lägg äggulorna, citronsaften och skalet i enmetallskål och vispa i vattenbad tills det skummar (låt inte blandningen bli alltför varm)
Det är tisdag och jag gör kvällsmat. Åkte till köttdisken här i byn och köpte mig en fin bit lax, en gyllene fiskbit som ska få ackompanjeras med en syndigt god sås med massor av smör, vitt vin och citron
Citronsmörsås. Tänk vad man kan göra med ett kilo färska räkor. Vi har lunchat på dem, gjort en räkfond på skalen som sen blev en räksoppa och de räkor som var kvar använde jag till lördagens förrätt
citronsmörsås och sjögräs. Receptet på citronsmörsås kommer senare. I går söndag vaknade min man och jag vid fyratiden att göken gol, min man frågade, är det här man kallar Gökotta