En härlig fredag som har spenderats i köket med roliga saker och självklart har det njutits av ljuvlig citronpaj som blev om möjligt ännu godare dagen efter
Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Blanda citron, socker och ägg i en kastrull. Fortsätt vispa 5 min tills marängsmeten svalnat. 2 st rivet skal och saft av citroner
Den här pajen har jag gjort tidigare, men då utan marängen. Receptet på citronpajen kommer från Mary Berry, domaren i engelska "The Great British Bake Off"
Jag har länge varit sugen på citronpaj. En sån där riktigt syrlig en med sötsliskig maräng uppepå. denna gång fick jag användning av mina citroner jag "fyndade" i affären häromdagen
Kvällen före Valborgsmässoafton invigde jag Ramlösa Kvarnmjölet Patisserie från samarbetet med Smakbox med att baka en citronpaj tänkt till lördagen och Valborgsmässoafton
Spritsa eller smeta marängen över pajen. Citronkräm. Maräng. Rivet skal från en citron. Grädda pajen ytterligare 10-15 minuter, tills marängen fått fin färg. Saft från 2 citroner
Vill man så passar ju även maräng väldigt bra till citronpaj. Vad passar inte bättre än en syrlig och kall citronpaj som dessert efter all god påskmat jag tänka mig att många äter i helgen