Citronpaj citronmeliss recept

Citronpaj

Citronpaj

Florsocker, jordgubbar, grädde, citronmeliss eller något annat gott. Här om veckan hade jag två bokcirkelkompisar på besök, och då passade jag på att baka en citronpaj till fikat
Citronpaj

Citronpaj

citronmeliss. Pajdeg. Hacka ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg
Citronpaj

Citronpaj

Dekorera gärna med lite spritsad grädde, ett bär & en kvist citronmeliss. Igår kväll bjöd jag på citronpaj till efterrätt
Sötsyrlig citronpaj

Sötsyrlig citronpaj

Pudra ev över lite florsocker och garnera gärna med ev citronmeliss. 1 dl strösocker ev citronmeliss. pajdeg

Citronpaj med nötbotten

Dekorera med citronmeliss och färsk frukt. Citronmeliss. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa nötterna fint. Smält smör och socker, blanda ner de finhackade nötterna och låt svalna lite

Citronpaj a la viktväktarna

Citronmeliss. Spritsa eller bred marängen på citronpajen. Blanda samman vetemjöl, margarin och vatten till en deg som får vila ca 1/2 i kylskåp

Citronpaj med frukt och bär

2 msk citronmeliss eller mynta. Bottnen går bra att frysa, utan fyllning förstås. Krämen kan lagas en dag i förväg

Sötsyrlig citronpaj

Pudra ev över lite florsocker och garnera med citronmeliss. Ev citronmeliss. Börja med pajdegen. Blanda vetemjöl, matfett, florsocker och vatten, gärna i en matberedare, till en deg

Citronpaj

citronmeliss. 1.  Pajdeg. Hacka ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg

Avokadoglass med citronpaj och bärsalsa

Garnera med citronmeliss. Citronpajens fyllning. Spritsa marängen på citronpajen och ställ i salamander (eller i ugn med bara övervärme) tills den fått fin färg