Citronlag recept

Glutenfri pizza – Vegetarisk LCHF

Glutenfri pizza – Vegetarisk LCHF

Jag gjorde en helt vegetarisk pizza den här gången, anledningen till det var att jag ville testa en fin buffelmozzarella som jag köpte på Mezza och ostronskivling från marknaden, som jag hade marinerat i en kryddig citronlag
Inlagd sill - Doris citronsill

Inlagd sill - Doris citronsill

Varva morötter, sill, rödlök, purjo och kryddpeppar i krukan/burken och häll över den kalla citronlagen, låt stå i kylen i två dygn, sedan är sillen klar att avnjutas
Saftig Citronkaka

Saftig Citronkaka

Under tiden kakan står i ugnen så förbereds citronlagen. Häll citronlagen över kakan direkt efter att den tagits ut från ugnen
Citrontårta med marängfrosting

Citrontårta med marängfrosting

Under tiden kakan gräddar gör du en citronlag. Stick hål i båda och häll i citronlagen. Påskens tårta blev en friskt syrlig citrontårta med tung botten maxad med citronsmak
Kryddig Lemon Law kyckling

Kryddig Lemon Law kyckling

bilar i Singapore, därför är det lite roligt att kalla rätten Lemon Law, eftersom det är en citronlag som kycklingen ligger i
Citronsorbet

Citronsorbet

Vispa äggvitan till ett fast skum och blanda med citronlagen. Citronsorbet. För 4st personer. 1dl socker. 2. 5dl vatten
Citronbröd

Citronbröd

Till citronlagen. Häll alla ingredienserna till citronlagen i kastrull och koka tills den får en tunn sirapsliknande konsistens

Citronmousse

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, krama efter 5 min ur bladen o vispa ner dem i den varma citronlagen

Citronsorbet med limoncello

Vispa äggvitan till lätt skum och blanda med citronlagen. Koka upp vatten och socker och glykos, låt koka ca 2 minuter
Lemonad

Lemonad

Citronlagen håller ca två veckor i kylskåp. Blanda 1/4 citronlag med 3/4 iskallt vatten (med eller utan bubblor) i ett glas fyllt med isbitar. 1/4 citronlag
Mette Blomsterbergs citronsorbet

Mette Blomsterbergs citronsorbet

Vrid ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i den varma citronlagen. citroner. 1vatten. 1socker. 1citronsaft. 1vaniljstång
Citron- och rosmarinkaka!

Citron- och rosmarinkaka!

När kakan är gräddad och har svalnat så sticker man små hål i den och fyller den med en citronlag, det gör den jättesaftig