Detta är en citronkakamed olja istället för smör. Kolla med en tandpetare. Jag hade lite naturell yoghurt som behövde användas och då passade jag på och
Vispa sedan ner mjölblandningen i smeten och avsluta med att tillsätta yoghurten. Nämligen citronkakamed timjan, som fick en lite kompaktare konsistens än vanlig sockerkaka, men ändå väldigt saftig
Den innehåller kwark och jag skulle nog översätta det med kesella. 10 % fett innehåller kwargen och den smakar som fet yoghurt. Sedan använder dom mjöl med tillsatt bakpulver här med det är nog bara att tillsätta ytterligare 1-1½ tsk extra. Klä en form med bakplåtspapper storlek ca 34x23 cm
Prova med en sticka som skall vara torr då kakan är färdiggräddad. En riktig saftig och rejäl sockerkaka eftersom kokosflingorna dragit åt sig vätska från yoghurt och citronsaft, riktigt god
Ta sedan yoghurt, florsockret, citron och vaniljsocker i en annan bunke. Det är en lite småkladdig citronkakamed en sötsyrlig frosting uppepå med smak av vanilj och citron
Tillsätt citronskal och -saft, smält smör och yoghurt. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Bred frostingen över kakan och garnera med physalis och citronskal
Den sistnämnda bidrar både med sötma och gör kakan, tillsammans medyoghurten väldigt saftig. Tyvärr så tål inte Allan kakan men jag håller på och testbakar olika nötfria varianter och lovar att återkomma med resultatet
Men det är ju en citronkaka eller hur. Dock blev min kaka lite toppig så jag hade lite styr med att få sirapen att rinna ned i kakan och att få glasyren att stanna kvar på den
Idag ska jag bara ta det lugnt och förbereda lite inför påskhelgen, ska bland annat baka en passions-och citronkaka som jag kommer lägga upp receptet på lite senare idag