På sista tiden, har jag märkt, har jag ingefära i nästan allt jag lagar. Du behöver100 gram smör1,5 dl socker3 ägg1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver2,5 dl vetemjöl2 msk mjölk1 riven citronca 1,5 cm riven ingefärasaft från en halv citronlite kanelSmält smöret lite och vispa det med socker, riven citron och riven ingefära
Vispa ihop smör, socker, salt, citronzest och ingefära krämigt, gärna i köksassistent med vinge. Tillsätt ägget och kör med vingen på låg hastighet tills allt blandats väl
Veckans sötsak – Citronkaka. Dags att återgå till vardagen igen med allt som det innebär. Måndagen den 17 augusti - Stekt blomkålsris med kabanoss och chilisås. Tisdagen den 18 augusti - Tonfiskbollar med sesamfrön med ugnsbakade rotsaker. Onsdagen den 19 augusti – Broccoligratäng med kassler. Fredagen den 21 augusti – Chipotlebiff med varm sallad. Lördagen den 22 augusti – Sesamkyckling med kålrotsstrips. Söndagen den 23 augusti – Baconlindad fläskfilé med blomkålsmos och morots-/zucchinistrimlor. 1 bit ingefära. 1 flaska olivolja smaksatt med chili och vitlök. 2 blomkålshuvud 1 bit ingefära. 1 squash 1 flaska olivolja smaksatt med chili och vitlök
Genidraget med att peta in dumlekolor i spröda mördegskakor är ju fantastiskt. Tänk på att hela kolan ska vara täckt med deg så att den inte rinner ut sedan på plåten