För ett tag sedan var det en kaka medhallon, kardemumma och mandelmassa och nu har det även blivit en lyxig banankaka med choklad samt en citronkakamed vallmofrön
Kakan är god att äta som den är, men vill man göra den lite festligare och servera den som dessert så är det bara att ha lite färska hallon och en klick grädde till
Jag har valt hallon och björnbär för det var vad som fanns i frysen, men jordgubbar och blåbär eller några andr bär fungerar också, ju mer desto bättre
Vill man piffa till det hela skär man skivor av kakan och toppar med lite vispad grädde och hallon, blåbär eller jordgubbar och vips så har man sig en läcker bakelse
Den sistnämnda bidrar både med sötma och gör kakan, tillsammans med yoghurten väldigt saftig. Ursprungsreceptet kommer härifrån och blåbären skulle kunna bytas ut mot antingen rabarber, plommon, hallon, jordgubbar eller varför inte en kombination av alla möjliga frukter
Skär i rutor och garnera medhallon. Blanda mjöl med bakpulver och lägg i en matberedare. Citronrutor medhallon, ca 20-30 st. ca 30 hallon. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 20x30 cm stor, med bakplåtspapper. Citronrutor medhallon, ca 20-30 st
Citronkaka. Har man färska hallon passar det säkert fint att toppa med också, eller någon annan frukt. Ovanpå den saftiga citronmandelkakan bredde jag på ett tunnt lager Lemon Curd och därefter toppades kakan med Philadelphiaglasyr
Lakrits och citron är ju fina vänner så kanske en liten citronkaka till. Jo, en lakritspannacotta som ackompanjerades av en macaron med salted caramel, små marshmallows, citronpärlor, citronzest, hallon, blåbär och några kaksmulor