Citronkaka med rapsoljaSätt. 2 dl mandelmjöl. 2 dl mandelmjöl. Rapsolja är inte bara närproducerat, nyttigare än annat matfett (innehåller hälften så mycket av de mättade fettsyror än olivolja och sju gånger mindre än i smör
Blanda vallmofrön, salt, mandelmjöl och bakpulver i en bunke. 4 dl mandelmjöl + till formen. Smörj en springform, ca 25 cm i diameter, bröa med mandelmjöl. 4 dl mandelmjöl
1,75 dl mandelmjöl. 1,75 dl mandelmjöl. Ibland händer det att Najni blir sugen på sockerkaka. Ni vet en sån där hederlig gammal rakt-upp-och-ner-sockerkaka utan krusiduller, som var vanlig på forna tiders kafferep
Citronkaka. 1 dl mandelmjöl. En saftig kaka med smak av kardemumma och citron. Kardemumma är en smak jag tycker mycket om och den passar mycket väl ihop med citron
Här har jag komponerat en citronkaka som toppas med en fräsch vaniljfrosting. just när jag är klar med receptet inser jag att jag måste göra ett liknande recept men med mandelmjöl istället