Kladdig citronkaka med sötsyrlig frosting. ½ dl creme fraiche. ½ dl creme fraiche. 1½ dl creme fraiche. 3) Häll i det smälta smöret, äggen och creme fraichen i kokosmjölblandningen. 2) Häll i creme fraiche, alla kryddor och sötning. 1½ dl creme fraiche
Vispa creme fraiche och socker kraftigt. Blanda ner citronskal och –saft i creme fraichen. Vispa äggvitorna till ett fast skum, var noga med att skål och visp är riktigt rena, och vänd försiktigt ner i creme fraiche blandningen
citronkaka – tillsätt rivet skal av en citron samt den citronsaft du kan få ut ur citronen. Så 3 stycken ägg, 75 gram smör och till det måste du hitta 1,5 dl vätska som gärna har lite fett i sig så i äpplekakan hade jag 1,5 dl gräddfil och i den mjuka pepparkakan hade jag 1 dl creme fraiche och 1 dl lingonsylt (ja, jag vet att det blir 2 dl, men creme fraichen är så seg och lite stabbig att den ekvationen går på ett ut). 1 dl creme fraiche
½ dl crème fraiche eller gräddfil. Dagens övning blev en fluffig och god citronkaka. Idag blev jag sugen på att baka, eller om jag skall vara helt ärlig, jag blev sugen på att slicka skålen
Annars idag har M varit och tagit bort stygnen på knät, jag och Tiril har bakat en kladdig citronkaka, vi har myst och jag har också hunnit sy litegrann