11 l rensad blandsvamp (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp) 7 dl grönsaksbuljong 4 dl vispgrädde 1 st gul lök Salt och peppar 0,5 st citronHacka löken fint, sautera den i en kastrull
2 st schalottenlökar1 vitlöksklyfta1/2 röd paprikaen valfri stor bit chili beroende på styrka1 msk tomatpuré2 msk ajvar relish2 dl krossade tomater1 dl vatten1,5 dl creme fraiche1 burk tonfisk i vattensalt o pepparfärsk dillspagetti1 avocado1/2 citronHacka lök, vitlök, paprika och chili och fräs i smör tills det blivit mjukt
Rivet skal av en halv citronHacka den vita chokladen i mindre bitar. Jag fick äran att göra bröllopstårtan till min kusin och hennes man temat på festen var svart lila och vitt jag plockade upp lila och vitt i tårtan både utanpå och inuti
Filéer av färsk strömmingSmörSkal och saft av citronHackad dillHackad persiljaLite smulad dragonSalt och pepparFinfin- hackad shalottenlökRågmjölMosa samman smör, citron, dill, persilja, salt och peppar
Lammgryta med kakao och kanel1 stor gul lök2 stora vitlöksklyftor1 röd chili2 morötter1 stor palsternackaen fjärdedels rotselleri750 g fina grytbitar av lamm1 tsk grovmalen svartpeppar1,5 tsk kakao0,75 tsk salt3 lagerblad1 kanelstång3,5 dl vatten1,5 msk kalvfond2 msk pressad citronHacka lök, vitlök och chili
Börja med citronhacket. Toppa med citronhacket och servera. Citronhack. Tvätta citronen och skala tunt med potatisskalare så att det vita inte följer med
3 dl grädde500g majonäs1 tsk salt3-4 msk ketchup (eller lite tomatpuré för lägre kolhydrathalt)saften av en hel citronhackad dillBlanda alla ingredienser och förvara kallt i kylen
Lammrostbiff (4 port)ca 600g lammrostbiffen bunt med färsk mynta, hackad2 kvistar färsk rosmarin, hackadskalet av en citronhackad vitlök enligt smak (rekommenderar ca 6 klyftor)olivolja2 tsk saltpepparSalta och peppra steken Blanda alla ingredienser med olivoljan, häll på köttet och massera inLägg köttet i (stek) påsar och i kylskåpet för åtminstone ett dygnTa ut köttet åtminstone 2h före tillredningLägg ugnen på 175graderVärm en panna riktigt het och låt ytan av köttet få färgLägg i en stektermometer och programmera in 48 grader (medium) och lägg i ugnenLåt köttet vila i folie i ca 10 min före uppskärning (kom ihåg att kött skärs alltid tvärs fibrarna)Belugalinser smaksatt med bacon (4 port)2 dl belugalinser ca 4 skivor bacon, hackad1 schalottenlök, hackadca 3 dl kalv-eller hönsfondca 1 dl rödvin saltpeppar2 msk smörSkölj linserna noggrantBryn löken och baconet i en panna, lägg i linsernaHäll på av rödvinet och fondenLåt koka i ca 20 min tills linserna är klara (lämna dem med lite tuggmotstånd)Smaka av med, salt, peppar och smörSockerärtor med spenatett paket sockerärtortvå nävar färsk spenat1 schalottenlök, hackadsmörAnsa ärtorna och koka dem snabbt i vatten (i ca 2 min)Tvätta spenatenBryn löken i smöret och tillsätt ärtorna och spenatenSmaka av med saltVitlökskräm100 g solovitlök2 dl grädde1 msk smörsaltSkala vitlöken och blanchera i 4 omgångar i kokande vatten (bitterheten i vitlöken försvinner på detta sätt)