Citronformar recept

Friska citronformar

Friska citronformar

FRISKA CITRONFORMAR. Frisk och syrlig smak har denna citrondessert. Den är lätt och fin och passar därför utmärkt att servera efter en mättande huvudrätt
Citronformar med glasyr

Citronformar med glasyr

Ställ ut 18 aluminiumformar på en plåt. Mät upp mjölmix, potatismjöl och bakpulver. Smält fettet. Vispa äggen med sockret i några minuter
Afternoon Tea-vecka del 3: Sötsaker

Afternoon Tea-vecka del 3: Sötsaker

Självklart finns här stort utrymme för variationer, men jag presenterar här fyra förslag på vad man kan ha på sitt Afternoon Tea-sötsaksbord, nämligen chokladkolapajer med pekannötter och flingsaltad vispgrädde, sega sötsyrliga citronformar, enkla mördegsformar med vaniljfraichegrädde och bär och supersaftiga minicupcakes med morot och valnötter, toppade med lite frosting och kanel
Afternoon tea – AW-kurs för Medborgarskolan

Afternoon tea – AW-kurs för Medborgarskolan

Sega citronformar toppade med hallon. Den här våren känns det som att man ser Afternoon te överallt. i matmagasin, veckotidningar, på nätet och självklart även i bokform
Glutenfria ”citronisar”

Glutenfria ”citronisar”

De här citronbröden förtjänar en egen plats i recepten därför så tar jag om receptet också för dem som inte sett det tidigare
Kokos och citronformar

Kokos och citronformar

Dessa godingar gav mig en topp10 plasering i Land tidningens "SM i småkakor". En god kaka med smak av citron och har ett härligt segt kokostäcke på toppen

Friska citronformar

Tvätta citronen noga och riv skalet, bara det yttersta gula. Dela citronen i klyftor, ta bort hinnorna och skär fruktköttet i bitar

Petronellas citronformar

Ställ ut 20 kakformar på en plåt. Vispa ägg och socker luftigt ett par minuter med elvisp. Smält smöret. Rör ned vaniljsocker, salt och mjöl

Citronformar

Blanda de båda mjölsorterna och sockret i matberedare eller degbunke. Lägg kylskåpskallt matfett, skuret i mindre bitar, ovanpå

Citronformar

Värm ugnen till 200°. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt ägget och mjölet blandat med bakpulvret och arbeta snabbt ihop till en deg

Citronformar med glasyr

1.  Ställ ut 18 aluminiumformar på en plåt. Mät upp mjölmix, potatismjöl och bakpulver. Smält fettet. 2.  Vispa äggen med sockret i några minuter