Vispa ihop äggula och vinäger, tillsätt rapsoljan droppvis till majonnäskonsistens. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Börja med att vispa äggulorna med vinägern, tillsätt oljan droppvis tills du får en fast emulsion. Serverade med en solgul aioli, mycket citron och ett gott bröd därtill
Lägg på plåt m papper och pensla med vinäger. Fläskfilén får ligga i en marinad med citron, rosmarin, olivolja och vitlök över natten så den blir riktigt smaskig
Mortla eller grovhacka vitlök, rosmarin & skalet av citronen. 1 citron. 1 dl balsamvinäger. Slå på 2 msk rapsolja & saften från en halv citron. Koka upp vinäger med fond & ca 1 dl vatten. 1 citron
Vispa creme fraichen till en fast konsistens, rör ner riven vitlök, olivolja och vinäger. Satsade på en rubbing av citron, vitlök och rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare