Blanda ner citronskal och smaka av med salt och peppar. Så här gör du 45 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. rivet skal av 1 citron
8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll olivolja över, lägg på citronskivor, basilikablad och salta och peppra. Lägg laxbitarna på folie i en ugnsfast form, antingen alla i en eller var för sig (jag gjorde var för sig)
Häll i citronskal och citronsaft. Jag tänkte först kalla detta en fiskgratäng, men jag antar att gratäng måste ha någon form av ost så jag fick helt enkelt döpa om den till fisk i ugn
Lägger laxbitarna i en ugnsform, pressar över lite citron, saltar och pepprar. Och såsen gör jag på crème fraiche med smak av karljohan, timjan och citron
Sätt ugnen på 200°. Rivet skal från 1 citron. Värm mjölken till 30°. Lägg övriga ingredienser i en degskål och knåda tills degen är elastisk (ca 15 minuter i degblandare – dubbla tiden om du knådar för hand)