Citron sockerlag recept

Sockerfri citron & limesorbet

Sockerfri citron & limesorbet

Pressa limen och citronen och häll i juicen i sockerlagen. Blanda äggen med sockerlagsblandningen. citronsorbet gjord med sötningsmedel
Citron & mascarponecrème med mandel och havresmulor

Citron & mascarponecrème med mandel och havresmulor

Häll den varma sockerlagen en svag och jämn stråle samtidigt som du fortsätter att vispa marängen. Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citron och mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och viska samtidigt med elvispen på maxhastighet. Men så hittade vi inte någon ekologisk lime i vår lilla butik så jag bytte helt enkelt ut den mot ekocitroner som jag hittade
Citron och Limesherbet

Citron och Limesherbet

Ursprungsrecepetet är ifrån Jamie Olivers citronsherbet. Jag har istället för bara citron även haft i lite lime
Citron x 3

Citron x 3

Tillsätt den varma sockerlagen i en tunnstråle under vispning. Jag tycker det är kul att göra tre av samma sak, samma råvara tillagad på tre olika sätt, en rätt smaksatt på tre olika sätt eller som här, tre små desserter serverade som en, med citron som gemensam nämnare

Citron och honungslängd

Låt svalna något och pensla med äggvisp eller sockerlag, strö över det gula strösslet. Oetker strössel med citronsmak
Äpplen i sockerlag

Äpplen i sockerlag

Koka upp sockerlagen med vaniljpulver, kanel och saften av citronen. Koka upp sockerlagen och töm på äppelburkarna ända till toppen
Äppelsorbet med mynta och citron

Äppelsorbet med mynta och citron

Pressa citronsaft och häll ner i den avsvalnade sockerlagen. Pressa sedan citronerna. Jag har ingen citruspress just nu så ett bra knep är att först rulla citronen mot ett hårt underlag (detta frigör mer citronsaft)
Tarte au Citron

Tarte au Citron

Crème de Citron - Citron KrämVärm citronsaft med socker och zest på ett vattenbad tills sockret löst upp sig
Kronärtskocka och mozzarella med kanderad citron

Kronärtskocka och mozzarella med kanderad citron

Strö över lite kanderade skal med hjälp av en gaffel och ringla över en aning av sockerlagen. Det tar inte så lång tid att kandera citronen och mmm vad gott det blev som smakbrytning till det andra
Crème caramel med rosmarin och citron

Crème caramel med rosmarin och citron

Jag tog upp frukten just innan sockerlagen började bli gyllene. Kul att prova lite annorlunda smaksättningar, här har jag använt rosmarin och lite rivet citronskal och resultatet blev riktigt bra
Inkokta marinerade päron i sockerlag

Inkokta marinerade päron i sockerlag

0,5 citron. 4 stora päron. 7 dl vatten. 3 dl strösocker. 4 cm vaniljstång. 1 stjärnanis. 1 bit hel kanelstång. 3 cm färsk ingefära
Kronärtskocka, mozza och kanderad citron

Kronärtskocka, mozza och kanderad citron

Strö över lite kanderade citronskal och ringla över lite av sockerlagen. Gör den kanderade citronen genom att skära breda strimlor av citronskal med en potatisskalare (undvik de vita hinnorna)

Jello med citron och banan

Koka upp vattnet med socker till en sockerlag. Citronjello med banan. Krama ur gelatinbladen och rör ner tills de smält i varma sockerlagen