Häll den varma sockerlagen en svag och jämn stråle samtidigt som du fortsätter att vispa marängen. Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citron och mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och viska samtidigt med elvispen på maxhastighet. Men så hittade vi inte någon ekologisk lime i vår lilla butik så jag bytte helt enkelt ut den mot ekocitroner som jag hittade
Tillsätt den varma sockerlagen i en tunnstråle under vispning. Jag tycker det är kul att göra tre av samma sak, samma råvara tillagad på tre olika sätt, en rätt smaksatt på tre olika sätt eller som här, tre små desserter serverade som en, med citron som gemensam nämnare
Pressa citronsaft och häll ner i den avsvalnade sockerlagen. Pressa sedan citronerna. Jag har ingen citruspress just nu så ett bra knep är att först rulla citronen mot ett hårt underlag (detta frigör mer citronsaft)
Strö över lite kanderade skal med hjälp av en gaffel och ringla över en aning av sockerlagen. Det tar inte så lång tid att kandera citronen och mmm vad gott det blev som smakbrytning till det andra
Jag tog upp frukten just innan sockerlagen började bli gyllene. Kul att prova lite annorlunda smaksättningar, här har jag använt rosmarin och lite rivet citronskal och resultatet blev riktigt bra
Strö över lite kanderade citronskal och ringla över lite av sockerlagen. Gör den kanderade citronen genom att skära breda strimlor av citronskal med en potatisskalare (undvik de vita hinnorna)