4 Kyckling 900 g fast potatis 2 rödlökar 2 förkokta majskolvar 2 msk olivolja salt och peppar 4 kycklingklubbor 250 g körsbärstomater 1/2 dl balsamvinäger Citron- och persiljehack 1 citron 1/2 kruka persilja Vitlökskräm 2 dl smetana 1 vitlöksklyfta salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Toppa med dill, gräslök och citron. Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna. 11 dl smetana. 1Citronklyftor. 1Tillbehör200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl smetana Dill Gräslök, finhackad CitronklyftorRåraka
ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
Toppa med smetana, nymalen svartpeppar och en persiljekvist. Rödbetssoppan500 g kokta rödbetor5 dl grönsaksbuljong2 msk ingefära färskriven1 st vitlöksklyfta1 st citron saften salt nymalen svartpepparTopping Smetana eller fet yoghurt persilja. Rödbetssoppan500 g kokta rödbetor5 dl grönsaksbuljong2 msk ingefära färskriven1 st vitlöksklyfta1 st citron saften salt nymalen svartpepparTopping Smetana eller fet yoghurt persilja. 1 st citron saften. 1 st citron saften
citron, saften. 1 dl smetana eller gräddfil. 1 kg räkor mer skal 1 dl smetana eller gräddfil 1 näve(ar) rucola citron, saften dill pepparrot, riven Skriv ut
Njut fiskgratängen tillsammans med en Grönsallad med Pumpakärnor, Citron och Kallpressad Olivolja. Lägg en stor klick smetana på toppen och strö över den rivna osten
Toppa med dill och servera med citronklyftor. Klicka på 1 tsk rom och 1 tsk Valio Eila™ laktosfri smetana på varje ostron. 1 burkar Valio Eila® laktosfri smetana 42%. 1 st citron
citron, saften. 1 dl smetana eller gräddfil. 1 kg räkor mer skal 1 dl smetana eller gräddfil 1 näve(ar) rucola citron, saften dill pepparrot, riven Skriv ut
Vill du göra en superenkel och fantastiskt god förrättsmacka ska du blanda en burk Smetana med räkor (alternativt andra skaldjur) och sedan smaka av med lite salt och garnera med citron och dill
4 förrättsportioner 4 jordärtskockor (4 jordärtskockor motsvarar ca 300 g) 3 msk rapsolja nymald svartpeppar 1 krm salt Citronsalt skal från 1/2 citron 2 krm salt nymald svartpeppar Till servering gräddfil (avrunnen över natten) eller crème fraiche löjrom kryddkrasse Lägg till i inköpslistan
Servera soppan med klickar av smetana och strö över resten av citronskalet och svart sesamfrö. Tillsätt matlagningsgrädde, persilja och hälften av citronskalet och ge soppan ett uppkok