Citron rödlök recept

Charmoula  – en nordafrikansk dressing

Charmoula – en nordafrikansk dressing

Mixa mandelmassa, riven vitlök och kryddor, tillsätt citronsaft och vatten till lagom konsistens. Skär rödlök i ringar och moroten i slantar
Kikärtor med citron, rödlök, persilja & spiskummin

Kikärtor med citron, rödlök, persilja & spiskummin

Pressa citronerna över ärtorna och blanda i persiljan, smaka av med salt, peppar och spiskummin. 2 citroner. 2 st rödlökar, skivad. Värm oljan i en stekpanna och svetta vitlöken tillsammans med rödlöken några minuter, tillsätt ärtorna och kryddorna och höj värmen, stek under omrörning ca 5 minuter. 2 citroner
Syltad rödlök

Syltad rödlök

Lägg i skivad rödlök och citronskivan. 2 rödlökar. 1 skiva citron (kan uteslutas). Vegetariskt 2 rödlökar 1-2 msk ättika. 1 skiva citron (kan uteslutas)
Laxfilé citron och peppar

Laxfilé citron och peppar

Tillsätt till sist citronen och salta lätt. 1 pkt Findus Laxfilé Citron & Peppar 500g. 1 rödlök. 1 msk citronsaft

Laxfilé Citron & Peppar

Tillsätt till sist citronen och salta lätt. 1 rödlök, skivad. 1 msk citronsaft. Tina fisken, torka av på hushållspapper
Citron och stjärnanissill

Citron och stjärnanissill

liten rödlök. Tvätta citronen väl och strimla skalet, gärna med ett zestjärn. Skär också några tunna skivor av citronen och dela dem i bitar
Citron och stjärnanissill

Citron och stjärnanissill

liten rödlök. Tvätta citronen väl och strimla skalet, gärna med ett zestjärn. Skär också några tunna skivor av citronen och dela dem i bitar
BRANTEVIKSSILL

BRANTEVIKSSILL

Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronzest, smulat lagerblad och dill. 1 Rödlök. 1 Zest från citron
ROMSILL

ROMSILL

Finhacka rödlöken. 1/2 rödlök. 1/2 citron, zest och saft. 1. Häll av lagen från sillen och skiva sillen i bitar 2