Citron päronkaka recept

11 Spara
Päronkaka

Päronkaka

rivet skal av ½ citron. Lägg päronen i vatten med lite citron så att de inte mörknar. Blanda i citronskal och äggen ett i sänder
3 Spara
Päronkaka på mördegsbotten

Päronkaka på mördegsbotten

Tillsätt ägg, créme fraich, kesella, vaniljsocker och citronskal. 1 citron. Sätt ugnen på 175°. Lägg smör, socker, vetemjöl och äggula i matberedaren med kniven monterad
2 Spara

Päronkaka med glasyr

Glasyr. Blanda glasyren och bred den över kakanoch grädda i 5 minuter till. Om en kransform har använts är det lättare att först stjälpa upp kakan på ett bakplåtspapper på olåt och sedan bred på glasyren och sen in i ugnen 5 minuter
1 Spara

Päronkaka

Skär dem i klyftor och lägg dem sedan i en skål med vatten och citron för att de inte ska mörkna under tiden du förbereder resten
Sökförslag och sidor