Citron och marängpaj recept

Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Finriv citron skalet och pressa ut saften. Det syrliga från citronen möter det söta från marängen i en perfekt liten mumsbit
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Låt krämen svalna och tillsätt därefter citronskaloch saften. denna gång fick jag användning av mina citroner jag "fyndade" i affären häromdagen
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet. Blanda samman mjöl och florsocker. Spritsa smeten i ett gallermönster över citronkrämen
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Nu är det dags för fyllningen där du häller upp den kondenserade mjölken i en bunke och blandar sedan i äggulorna, saften från citronernaoch det rivna skalet
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Blanda då vatten, socker, majsstärkelse, pressad citronoch rivet citronskal i en kastrull. Medan pajskalet svalnar så blandar du ihop citronkrämen
Citron & marängpaj

Citron & marängpaj

Skrubba citronerna i varmt vatten och torka sedan av dem. Jag ska alldeles strax sticka iväg och träna en timme och sen måste jag tvätta och packa lite grejer inför imorgon när jag och mina föräldrar ska åka upp till stugan
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Fyll pajformen med citronkrämoch stoppa i i frys. Citronkräm. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg
Passionfrukts- och marängpaj

Passionfrukts- och marängpaj

Jag har alltid varit barnsligt förtjust i citronmarängpaj, men är den spetsad med massor av passionsfrukt då går jag i spinn
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Är just nu på semester i Övik och hälsar på svärfamiljen. ) Söt, syrlig och även snål på kalorier. Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Blanda mjöl, socker och salt i en bunke eller matberedare. Skär i smöret i små bitar och kör i matberedaren tills det påminner om sand, alternativt nyp ihop med fingrarna
Persika- och marängpaj

Persika- och marängpaj

Torka av och riv skalet av citronenoch pressa ur saften. Skrubba citronen i varmt vatten. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas
Marängpaj med vinbär

Marängpaj med vinbär

Blanda crème fraiche, florsocker och rivet citronskal. ½ st citron. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

Tillsätt ägget och mixa ihop till en deg. Tillsätt sockret och vispa tills smeten är blank och seg
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

Häll citronsaft, äggulor, vatten, socker och majsena i en kastrull. Vispa ner sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

Blanda vatten, socker, majsstärkelse och pressad citron i en gryta. Jag har dock lite svårt för när det blir FÖR sött, och därför gillar jag den här pajen
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

Ett skal av söt pajdeg förbakas och fylls sedan med en citronkräm som toppas av maräng som spritsas eller breds ovanpå pajen och gräddas klar alternativt bränns av med en gasolbrännare