När jag var liten älskade jag citronmaräng paj. As a child, i loved lemon meringue pie. Jag har aldrig bakat citronmaräng paj hemma förut, mest för att jag verkligen trott att det är så svårt att baka
italian meringue,. Ihopblandat med smör blir den godaste imbc (italian meringue buttercream). 0,5 tsk tartar, ättika eller citronsaft (används för att äggvitorna inte ska bli övervispade). Vispa äggvitorna tillsammams med 2 msk socker och tartar (ättika eller citron) till hårt skum och sen häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning. 0,5 tsk tartar, ättika eller citronsaft (används för att äggvitorna inte ska bli övervispade)
12 cl pressad citron. 1Häll vodka, citronjuice, sockerlag, lemon curd och äggvita i en shaker. 1Toppa med iskall Mionetto, maraschinobär och citrontwist
/ Häll försiktigt i citronen. Something that I just love is meringues. In Sweden, we have a classic dessert called “meringue swish/swiss/suisse” (everyone pronounces it differently)
/ Häll försiktigt i citronen. For those of you who’s been with me for a while, you know that I love meringues… It’s just something about them that I love
Marängen blev perfekt söt, med en hint av citron. The meringue pie that I mentioned in the last post was really good so I thought I'd share the recipe with you guys
Jag har alltid älskat citronmarängpaj (allt med maräng är egentligen väldigt mycket min grej), så när jag häromdagen stod med två stora ananaser över i fruktskålen var det inte särskilt svårt att bestämma vad det skulle bli av åtminstone en av dem
Hej hopp. Sommaren är ju här igen, vilket inte känns fel alls så här i mitten av september. Jag hade gärna haft det året om, för som jag tycker illa om det som väntar
Detta recept är en variant av den traditionella citron marängpajen fast med svartvinbärspure istället för citronsaft, vilket ger en blackcurrantcurd eller, på ren svenska, en svartvinbärscurd