Stöt lagerblad, citronskal och vitlök i mortel. Tvätta citronerna och skala dem tunt med potatisskalare utan att det vita följer med (du kan också riva på rivjärn)
Jag modifierade receptet lite och tog bort vitlök, chili och lagerblad. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagda citroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Lägg även med kanelstången, lagerblad och eventuellt chilin. citroner, ekologiska. Tvätta citronerna ordentligt, skär bort den lilla spetsiga delen på citronens båda sidor
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär. Låt kycklingen svalna och under tiden silar du av kokspadet ca 2 liter i grytan och tillsätter grädden, kryddorna och den pressade citronen. Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen. 1 citron. 1 lagerblad
Tillsätt buljongpulver, citronsaft, rosmarinkvistar, lagerblad, lite salt och pepparkorn. Servera med kokt Broccoli, Citron, Gurka, Cocktailtomat och Bladpersilja
Lagerblad. Citron. Pressa en halv citron ned i en kastrull, tillsätt två tsk honung och låt koka upp. Smaksätt med lite pressad citron, olivolja och salt och peppar
Tillsätt krossade tomater, socker, basilika, lagerblad, salt och peppar. Vid vårat senaste besök åt jag en supergod pasta i tomatsås med vitt vin och citron som jag kände att jag var tvungen att försöka efterlikna hemma
Torka av kalkonen och salta och peppra inne i kalkonen lägg in lök vitlök och citronen. Lyft upp kalkonen och plocka ur lök och citroner och lägg det tillbaka
Tillsätt det resterande saltet, den uppsamlade mängden av citronsaft plus den angivna mängden citronsaft som står i ingredienslistan, kardemummakapslarna, chili och lagerblad
Låt kronärtskockorna och citronerna rinna av, släng löken, lagerblad och timjan och låt svalna. Det tar inte så lång tid att kandera citronen och mmm vad gott det blev som smakbrytning till det andra