Rör ner grädde, citronskal och soja. En kvist rosmarin. Rotsakskaka. Rosmarin- och vitlökssås. Rotsakskakan. Lägg i en vakuumpåse och lägg på vitlöksklyftor, rosmarinkvist ochs skivat smör
Koka upp igen och smaka av med grädde, citronsaft, svartpeppar och eventuellt mer salt. Nej, då får man vara glad om alla kommer till bordet samtidigt utan allt för mycket tjat & gnat, och om inte någon (läs något barn) har börjat gnälla efter en kaka eller en bit choklad innan maten står på bordet
Vi fick tzatziki, grekiska köttbullar smaksatta med citron i en tomatsås, salami, lufttorkad skinka, kycklingspett, sallad med ädelost och valnötter, marinerade kronärtskockshjärtan, oliver, cocktailtomater, bulgur- och bönsallad
Lägg i oliver, strö över lite mer citronskal och rosmarin. ½ citron. -DCitron- och rosmarinkyckling, 4 pers. 600g benfritt kycklingkött1 tsk salt1 krm svartpeppar2 vitlöksklyftor, finhackade3 dl vispgrädde2-3 msk färsk rosmarin1 msk kycklingfond1 msk balsamvinäger½ citron, rivet skal och saft1 liten burk oliver (med citron)Skär eventuellt kycklingen i mindre bitar. 2-3 msk färsk rosmarin